15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Dosarul Isărescu. N-a fost informator, ci şi ofiţer acoperit

Exclusiv RL PRINT: Dosarul Isărescu. N-a fost informator, ci şi ofiţer acoperit

„România liberă” îți oferă marţi  24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Dosarul Isărescu. N-a fost informator, ci şi ofiţer acoperit

O “notă de prezentare” întocmită de Securitate în 1979 și obținută de „România liberă“, îl încadrează pe Mugur Isărescu în “Grupul «NEGOIUL»“.

“Grupul Operativ Negoiul” era “legenda” (numele conspirativ) al Oficiului pentru Studierea Dezvoltării Economiei Mondiale (parte din Institutul de Economie Mondială), structură folosită pentru acoperirea misiunilor de spionaj și căruia Securitatea i-a acordat o atenție sporită.

Menționarea, în același document, atât a numelui legendat al acestui „oficiu” special al regimului comunist, cât și, în clar, a numelui lui Mugur Isărescu demonstrează fără dubiu că actualul guvernator al Băncii Naționale a României făcea parte din rețeaua Grupului “Negoiul”, adică era spion sub acoperire al Securității.

Alegerile din Olanda, primul hop pe care Europa trebuie să-l treacă în 2017

Olandezii se vor prezenta miercuri la vot pentru a alege noua componenţă a Camerei Reprezentanţilor, Camera inferioară a Parlamentului. Ei trebuie să opteze între continuarea parcursului european sau părăsirea Uniunii Europene, la pachet cu închiderea graniţelor.

Efectul populismului. Fiscul va da năvală peste companii pentru banii de promisiuni

Mai-marii Fiscului au elaborat un plan de 14 măsuri urgente care să ducă la creșterea încasărilor bugetare, necesare pentru a susține toate majorările de cheltuieli publice aprobate deja. „România liberă“ a obținut lista completă a acestor măsuri.

 

Ce mai puteți citi în ziar

 „DNA Galați, bucuria borfașilor“

Gălățenii care au participat la protestele împotriva ordonanței 13 și-au manifestat în același timp, și spre deosebire de restul țării, nemulțumirea față de activitatea DNA, secția din Galați. Supărarea vine din faptul că politicienilor care conduc județul nu li se întâmplă nimic, deși de ani de zile presa tot dezvăluie afaceri de partid pe bani publici.

PSD şi ALDE, braț la braț contra procurorilor

Social-democraţii nu renunță la planurile de a schimba conducerea DNA și de a dilua legislația anti-corupție. Pe lângă ALDE, în scenă a apărut un nou aliat, UDMR. Cel mai puternic semnal a fost dat de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a declarat că se va întâlni cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13.

Nu ratați ediția de print. Marţi, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă