2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL print: Frăţia asfaltatorilor, atac la banii NATO

Exclusiv RL print: Frăţia asfaltatorilor, atac la banii NATO

„România liberă” îți oferă miercuri 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Cine câştigă 20 de milioane de euro din amenajarea bazei F16 de la Borcea

Mai multe companii implicate în scandaluri de corupție și cu conexiuni în sfera politică au reușit să pună mâna pe contracte de la organizaţia nord-atlantică și Ministerul Apărării Naționale. Sumele au fost primite pentru lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructrurii Bazei Aeriene 86 Fetești, cunoscută sub numele de „Aerodromul Borcea”.

Lucrările la “Aerodromul Borcea” au început cu refacerea și modificarea pistei de aterizare-decolare. Pentru demararea acestor lucrări, Armata a semnat un contract în valoare de 7,6 milioane euro cu asocierea dintre firmele VEGA ‘93 și Glacial Prod. Contribuția NATO a fost de 83% din valoarea totală a contractului. La scurt timp după câștigarea lucrărilor, cele două societăţi au intrat în insolvență, deși au câștigat de-a lungul timpului zeci de contracte cu statul.

Un an mai târziu,  a fost atribuită, printr-o nouă licitație, un contract firmei Strabag, ca să efectueze lucrări pentru „facilități de depozitare, asamblare și testare materiale speciale”.

Peste 50.000 de români află miercuri dacă le scade rata la credit

CCR se va pronunța asupra constituționalității legii privind conversia creditelor în franci elvețieni. Actul normativ a fost adoptat de Parlament și contestat de Guvernul Cioloș. Fostul Executiv a susținut că legea este retroactivă, având în vedere că se referă la contracte de credit încheiate în principal în perioada 2005-2008.

Fiscul trebuie să îşi ia singur informaţiile cerute prin declaraţia de TVA

Din cauza proliferării firmelor-fantomă ce făceau evaziune fiscală cu taxa pe valoarea adăugată, cabinetul Ponta a decis acum aproape doi ani să instituie aşa-numita Declaraţie 088 sau Formularul 088, iar azi Cabinetul Grindeanu îl anulează. “România liberă” vă prezintă consecințele acestei măsuri.

 

Ce mai puteţi citi miercuri în ziar

Teleormanizarea Guvernului, extinsă și la eșalonul doi

Printre secretarii de stat numiți recent de premier se numără colaboratori ai preşedintelui PSD, Liviu Dragnea și personaje controversate. Unul dintre aceştia este Adrian Gâdea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, care a fost numit în structura Ministerului Dezvoltării Regionale.

Garanția produselor de după vacanţă

Sute de mii de români au fost în vacanţa de iarnă plecați în afara ţării şi au cumpărat diferite produse şi cadouri. Ce facem dacă am ajuns acasă şi ni s-a defectat produsul achiziționat din altă ţară. Ce drepturi avem si cum putem beneficia de garanție? Centrul European al Consumatorilor din România (ECC România) răspunde la întrebări.

Nu ratați ediția de print. Miercuri, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă