4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL print: Miercurea neagră care l-ar fi albit pe Dragnea

Exclusiv RL print: Miercurea neagră care l-ar fi albit pe Dragnea

„România liberă” îți oferă joi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Pesediștii lui Dragnea, mai disperați decât ai lui Ponta

Ministerul Justiției a recunoscut că pregătește două ordonanțe de urgență, una referitoare la grațiere și alta prin care ar fi modificat Codul penal.  Pentru a împiedica adoptarea lor, președintele Iohannis a participat, ieri, în premieră, la o ședință de guvern. După plecarea sa, SorinGrindeanu a insistat că adoptarea unor astfel de măsuri este constituțională și el personal susține o lege a grațierii. Proiectele celor două ordonanțe arată că de aceste măsuri ar beneficia și Dan Voiculescu și Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, România este sub amenințarea unei amenzi de circa 80 de milioane de euro pe an în cazul în care CEDO va emite o hotărâre-pilot ca urmare a numeroaselor procese câștigate de către deținuți. Guvernul s-a angajat anul trecut să remedieze problemele , dar acest lucru nu pare să se realizeze prea curând.

România, cantonată în idei fixe

Secţiunea din programul guvernamental dedicată Energeticii e o colecţie de deziderate, ce combină fixaţiile trecutului cu vedetele viitorului. În condiţiile în care veniturile vor scădea în anul 2017 şi cheltuielile vor creşte, este discutabil că vor exista bani pentru proiectele ample.

Turiştii străini au ales deja litoralul românesc

Stațiunile de la Marea Neagră sunt un produs adresat aproape exclusiv românilor. Noutatea anului 2017 este că pe litoral vor sosi circa o mie de turiști din Liban. Aceștia vor ateriza pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și se vor bronza în lunile iulie și august. Stațiunea aleasă este Mamaia.

Metoda „Accidentul” revine în forță

Grupările specializate nu au pierdut timpul, astfel că, la începutul anului, numai în Constanța s-a înregistrat un număr-record de sesizări: 20 în primele două săptămâni și jumătate. Cea mai aglomerată zi a fost marți, 17 ianuarie, când au avut loc nu mai puțin de opt tentative. Metoda infractorilor este aceeași.

 

Ce mai puteţi citi în ziar

Cine îi poate retrage titlul de doctor ministrului Justiţiei

Universitatea Liberă Internațională din Republica Moldova a anunțat că nu se va sesiza după ce „România liberă” a publicat dovezi că ministrul Justiției, Florin Iordache, a plagiat în teza sa de doctorat pe care a susținut-o, în 2007, la instituția sus-menționată. Rectorul a refuzat dialogul.

Papa Francisc, în conflict cu Ordinul de Malta

Tensiuni excepţionale se accentuează între Vatican şi Ordinul de Malta, cele două venerabile instituţii catolice fiind într-un război de peste două luni. Duelul dintre ele s-a amplificat pe o controversă în Biserica catolică asupra divorţaţilor recăsătoriţi, care a generat deja lungi dezbateri.

Nu ratați ediția de print. Joi, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă