17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT: Ministrul de Interne, la sfat cu un inculpat

Exclusiv RL PRINT: Ministrul de Interne, la sfat cu un inculpat

„România liberă” îți oferă marţi  24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Ministrul de Interne, la sfat cu un inculpat

Carmen Dan  a avut o întâlnire cu o parte dintre  liderii de sindicat din Poliție, cu care a discutat despre buget, salarizare și statutul polițistului.

La discuții a participat și sindicalistul Iulian Surugiu, urmărit penal pentru evaziune fiscală. În iunie 2016, Iulian Surugiu a fost reținut și, ulterior, arestat la domiciliu, după ce a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, alături de alte 27 de persoane, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la opt milioane de lei.

La scurt timp după declanșarea scandalului, Iulian Surugiu a demisionat din fruntea sindicatului .

Cu toate acestea, a fost prezent la discuția cu ministrul de Interne din postura de lider de sindicat, susținând că a fost reales în lipsă. Pe de altă parte, la discuții se pare că nu au fost invitați oficial reprezentanții unui alt important sindicat.

Ministerele fantomă ale Guvernului Grindeanu

Executivul funcționează fără câțiva secretari de stat. Mai mult, O parte însemnată din cei care conduc ministerele nu sunt menționați public sau au cv-urile la secret. Pentru a putea intra în posesia lor este nevoie de o cerere oficială.

Timp de două zile, România liberă a analizat componența și organigrama fiecărui minister din Guvernul Grindeanu, accesând paginile oficiale de Internet. Concluzia: executivul este corijent la capitolul transparență.

ASF contrazice procurorii din dosarul Astra

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat preluarea Axa România,  deşi o decizie similară a devenit acuzaţ­ie într-un dosar penal privind Astra Asigurări. Mai mult, instituţ­ia a respins ani la rând oferte venite de la investitori români pentru compania deţinută până acum de societatea de asigurări franceză cu acelaşi nume.

România are un deficit major de psihologi pentru copii

Viaţa este din ce în ce mai complexă, iar creşterea şi dezvoltarea unui copil reprezintă o adevărată provocare pentru mulţi părinţi. România nu a reuşit să specializeze, la standardele Uniunii Europene, suficienţi experţi în psihoterapia copiilor şi adolescenţilor

 

Ce mai puteţi citi în ziar

Penitenciarele românești, comparate cu cele din Rusia și Pakistan

Condițiile din închisorile din România sunt similare celor din locurile de detenție din Rusia și Pakistan, arată un studiu al CEJISS (Central European Journal of International and Security Studies – Jurnalul Central European de Studii Internaționale și de Securitate), studiu intitulat “Radicalizarea infracțională, religioasă și politică în închisori. Analiza cazurilor României, Rusiei și Pakistanului, 1996 – 2016”.

 

SUA revin militar în  arena internațională

Un contingent de 4.500 de soldați ai marinei americane, elicoptere de atac, nave-amfibie, nave de asalt, desfășurate în apele internaționale strategice, forțe ce pot atinge simultan ținte iraniene și din Coreea de Nord, sunt considerate acțiuni ce marchează revenirea militară a SUA pe arena globală. Vicepreședintele american, Mike Pence, se află la Bruxelles, unde a reafirmat angajamentele SUA față de NATO, precizând de mai multe ori că se exprimă în numele președintelui Donald Trump.

Nu ratați ediția de print. Marţi, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023, potrivit UNSAR

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă