19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleFoodEXCLUSIV RL WEEKEND PLUS: Atomicul Kim, o analiză despre pericolul nuclear care...

EXCLUSIV RL WEEKEND PLUS: Atomicul Kim, o analiză despre pericolul nuclear care ameninţă lumea

„România liberă” îți oferă vineri 56 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Atomicul Kim

Este sau nu este Coreea de Nord un pericol nuclear?  Pentru a fi un pericol real, nu doar la nivel declarativ, regimul de la Phenian trebuie să-și demonstreze determinarea de a folosi armele nucleare la propriu sau doar ca „element de forță” la nivelul negocierilor internaționale.

Lăsând la o parte toate amenințările verbale stufoase la adresa inamicului preferențial, SUA, în timp, dinastia Kim și-a dovedit determinarea de a obține rachete balistice perfomante, de a-și dezvolta și testa un program nuclear militar. Având în vedere mentalitatea absolut năucitoare a liderului de la Phenian, un amestec de mitologie cu devoțiune militară, un cocktail foarte periculos, cine n-ar lua în serios amenințarea nord-coreeană?

Coreea de Nord deține cel puțin 1.000 de rachete de diferite tipuri, dintre care unele au raza de acțiune mai mare de 3.000 de kilometri. Analiștii militari americani și sud-coreeni susțin că armata nord-coreeană deține arme chimice și bacteriologice, estimându-se a avea între 2.500 și 5.000 de tone de anthrax, gaz mustar, gaz sarin, fosgen și agenți care provoacă botulism.

RL Weekend Plus vă prezintă, pe patru pagini, o analiză profundă cu privire la pericolul nuclear care ameninţă tot mai mult planeta.

 


Ce mai puteți citi în RL Weekend Plus

De ce ne sperie tinerii de azi

Dragoș Iliescu este profesor universitar la Facultatea de psihologie a Universității București. Într-un interviul pentru RL, doctorul în psihologie  susține că  evoluția tinerei generații se datorează, cel puțin în parte, presiunii tehnologice.

„Creșterea inteligenței ține de faptul că acești copii sunt provocati intelectual de la vârste mai fragede: acum trei decenii, copiii se jucau cu cuburi, acum o fac prin intermediul jocurilor 3D pe tablete; evident că, acest aspect, le dă un avans în dezvoltarea intelectuală“, arată profesorul.

Soluţii actuale pentru casele neoromâneşti

În ceea ce priveşte casele, şi în general construcţiile, din ţara noastră, finele secolului XIX este marcat în special de influențe provenind din vest, îmbinate cu elemente orientale anterioare acestei perioade. Valoarea arhitecturală a clădirilor construite în această perioadă constă tocmai în modul armonios și original în care aceste influențe au fost asimilate și reinterpretate pe plan local, un eclectism intrigant și, în acelaşi timp, extrem de bogat prin diversitate.

România liberă, confiscată de comunişti

Ziarul „România liberă“ a fost confiscat de comuniști în 1943, aceştia tipărind primul număr în ilegalitate în 28 ianuarie. Redactorul responsabil era Grigore Preoteasa, un jurnalist arestat de mai multe ori din cauza orientării sale politice de stânga și care a murit într-un accident de avion, în 1957, în Rusia. În același avion, s-a aflat și Nicolae Ceaușescu, care a scăpat cu viață, fratele său relatându-i unui jurnalist RL despre incident.

RL Weekend Plus, disponibil de vineri până duminică, la chioşcuri şi prin abonamente.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă