15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodFOTO. Opt cele mai controversate coperți Playboy, de-a lungul a 60 de...

FOTO. Opt cele mai controversate coperți Playboy, de-a lungul a 60 de ani

Istoria controversatelor coperţi ale revistei Playboy începe odată cu publicarea ei, în decembrie 1953, când  Hugh Hefner a ales imaginea sex-simbolului Marylin Monroe, care intra în top 10 „cele mai bogate staruri”, potrivit complex.com.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea unele dintre cele mai controversate coperţi Playboy, de-a lungul timpului.

Marylin Monroe a găsit o soluţie la scandalul iscat – a acordat un interviu în care a recunoscut că la momentul în care a fost făcută fotografia, în anul 1949, avea o situaţie financiară precară. Vedeta a fost plătită cu 50 de dolari pentru pictorialul fotografului Tom Kelley, bani de care avea nevoie să îşi plătească chiria. Astfel, Monroe a câştigat simpatia publicului.

Tot astfel, la 18 ani de la debut, în anul 1971, Playboy a iscat o altă controversă, când a ales pentru copertă o femeie afroamericană, Darine Stern. Coperta a apărut la opt ani de la marşul condus de Martin Luther King în Washington  şi de la discursul lui, „I Have a Dream/ Am un vis”.

Cu toate acestea, apogeul controverselor a fost atins de Playboy în noiembrie 1975, când Hugh Hefner a publicat o copertă pe care a recunoscut că o regretă – modelul, Patricia Margot McClain, aflat într-un cinematograf, îşi atinge zona intimă.

Citeşte şi: Playboy NU mai publică fotografii cu femei dezbrăcate. Care este motivul

Hefner şi-a dat acordul pentru acea copertă din cauza apariţiei revistei pentru adulţi Penthouse. Pentru a rezista pe piaţă, patronul Playboy s-a simţit nevoit să îl urmeze pe rivalul său, Bob Guccione.

În septembrie 1979, revista Playboy a iscat o altă controversă, când a publicat o ediţie pe coperta căreia apăreau cinci studente. Titlul, „Girls of the Ivy League”, a fost „corectat” de editori în „Women of the Ivy League”. Feministele au catalogat atunci coperta drept „scandaloasă”.

De asemenea, în septembrie 1996, Playboy a iscat o controversă atunci când a cumpărat pentru copertă o imagine cu Uma Thurman surprinsă topless pe plajă. Fotografia a fost încadrată pe lentilele unor ochelari de soare, purtaţi de mascota revistei, iepurele Playboy.

Playboy şi-a scandalizat fanii şi în iunie 2003, când nu a respectat o tradiţie pe care o iniţiase – în ediţia primei luni de vară, când trebuia să apară pe copertă „Playmate of the Year”, modelul anului, Christina Santiago, a apărut Sarah Kozer, cunoscută din reality show-ul „Joe Millionaire”.

În martie 2006, revista Playboy a fost dată în judecată de actriţa Jessica Alba, după ce a folosit imaginea ei pentru copertă, fără să îi ceară acordul. Editorii revistei au decupat imaginea artistei dintr-un poster pentru filmul „Into the Blue”. Astfel, Jessica Alba a acuzat Playboy Enterprises că i-a prejudiciat reputaţia şi cariera. Însă, Hugh Hefner i-a cerut scuze artistei şi a făcut donaţii la două organizaţii caritabile preferate de vedetă.

În februarie 2008, Playboy a stârnit un alt scandal, din cauza copertei în care apărea un model al anului, Tiffany Fallon, pe trupul căreia a fost pictat costumul personajului Wonder Woman/ Femeia Fantastică. Câţiva dintre oamenii deranjaţi de copertă au spus că aceasta corupe imaginea unei eroine, care era un idol pentru fetele din toată lumea.

Totodată, scriitorul de benzi desenate Greg Rucka a numit coperta Playboy, pe blogul său, o încercare de a anihila speranţele lui Hillary Clinton la preşedinţia SUA.

O altă controversă a apărut în iulie 2012, când starul bollywoodian Sherlyn Chopra a anunţat că va apărea pe coperta publicaţiei, dar şi nud în paginile acesteia. Revista este interzisă în India, iar Chopra a fost prima indiană care a apărut în publicaţie.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă