13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodFOTO din Al Doilea Război Mondial. Cum trăiau oamenii din LENINGRAD în...

FOTO din Al Doilea Război Mondial. Cum trăiau oamenii din LENINGRAD în timpul asediului, când 640.000 de ruși au fost uciși

Războiul de pe Frontul de Est, cunoscut de ruşi ca „Marele Război pentru apărarea patriei", a reprezentat cea mai mare confruntare militară din istoria omenirii. Timp de patru ani, peste 400 de divizii ruseşti şi germane s-au luptat de-a lungul unui front cu o lungime de aproximativ 1600 de kilometri.

27 de milioane de ruşi, soldaţi şi civili, şi peste patru milioane de soldaţi germani şi-au pierdut viaţa pe Frontul de Est în cei patru ani de brutalitate extremă. Războiul din est a fost total şi feroce. Aici a avut loc cea mai mare confruntare de blindate din istorie (bătălia de tancuri de la Kursk) şi cel mai îndelungat asediu al unui oraş din istoria modernă a omenirii: asediul Leningradului, astăzi Sankt Petersburg, care a durat aproape 900 de zile, conform publicației The Atlantic.

Citește și: FOTO: Chiar și astăzi îi simțim efectele. Tot ce NU știai despre dezastrul NUCLEAR de la CERNOBÎL

Cu toate acestea, forţele din cadrul Uniunii Sovietice erau dezbinate şi au existat cazuri, la începutul războiului, în care unele grupări i-au întâmpinat pe germani pentru a lupta alături de ei, în speranţa că vor putea ieşi, astfel, de sub dominaţia lui Stalin.

Ulterior, Stalin a emis Ordinul nr. 227, „Nici un pas înapoi!", prin care le interzicea trupelor sovietice să se retragă din faţa inamicului fără ordine directe. Comandanţii care ordonau retragerea erau duşi în faţa tribunalelor militare, iar soldaţii se confruntau cu „detaşamente de blocaj", formate din propriii lor camarazi, gata să execute pe oricine ar fi încercat să fugă de pe câmpul de luptă.

Galeria de mai sus conţine o serie de imagini şocante, realizate în timpul asediului oraşului Leningrad, unde și-au pierdut viața peste 640.000 de oameni.

Citește și: FOTO: Care sunt armele incredibile pe care le dețin doar SUA și cei mai importanți aliați ai lor

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă