13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFoodGALERIE FOTO & VIDEO. Cum arăta Bucureştiul la doar câteva ore după...

GALERIE FOTO & VIDEO. Cum arăta Bucureştiul la doar câteva ore după cutremurul din 1977

Vineri. 4 martie 1977. Seara. Un cutremur cu magnitudinea 7,2 pe Richter, cu epicentrul în zona Vrancea, a zguduit toată ţara. Cea mai afectată zonă a fost Bucureştiul. 

CITEŞTE ŞI  DEZBATERE: Ce vă amintiţi de la cutremurul din 1977?

În doar 56 de secunde, 1.578 de oameni au murit, iar alţi 11.000 au fost răniţi, cei mai mulţi în Bucureşti, unde s-au înregistrat şi cele mai mari pagibe, peste 70 la sută din totalul pagubele înregistrate în toată ţara. Autorităţile comuniste din acea perioadă au estimat că pagubele au depăşit două miliarde de dolari americani.

VEZI ŞI  GALERIE FOTO & VIDEO. Câti bani s-au cheltuit pentru construirea Barajului de la Vidraru

Nu mai puţin de 35.000 de locuinţe au fost distruse, iar mai multe clădiri reprezentative pentru Bucureşti au căzut şi ele la pământ. Între acestea, blocurile Casata, Nestor, Scala, Dunărea, Simu şi Continental, veritabile repere arhitecturale. Pentru salvarea celor vii, încă prinşi sub dărâmături, au fost mobilizati 30.000 de militari şi pompieri.

video: youtube.com

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă