15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleFoodGALERIE FOTO. GRECIA. Lefkada, una dintre cele mai FRUMOASE insule ale Eladei

GALERIE FOTO. GRECIA. Lefkada, una dintre cele mai FRUMOASE insule ale Eladei

Lefkada, poate chiar cea mai frumoasă insula a Greciei, face parte din grupa Insulelor Ionice şi este situată în vestul Eladei. Insula are o suprafață de 300 de km pătraţi şi are o populaţie cu puţin peste 20.000 locuitori, iar capitala insulei este chiar oraşul Lefkada care este situat la 20 minute de mers cu mașină de la aeroportul din orașul Preveza.

VEZI ŞI  GALERIE FOTO. GRECIA. Cum arată FABULOASELE plaje ale Insulei Zakynthos

Cum se ajunge în Lefkada

Lefkada este una dintre puţinile insule pe care se poate ajunge direct cu maşina prin traversarea unui pod mobil. Distanţa de la Bucureşti la Lefkada este de 1100-1200 de km, în funcţie de ruta aleasă şi se ajunge în 13-14 ore. Dacă însă nu vreţi să pierdeţi atâtea ore pe drum, puteţi lua avionul. Majoritatea marilor agenţii de turism din România au curse charter către această insulă, iar un zbor Bucureşti-Lefkada durează o oră şi 45 de minute.

VEZI ŞI  GALERIE FOTO. GRECIA. Insula Corfu, paradisul verde cu plaje încântătoare

Ce trebuie vizitat în Lefkada

Cea mai frumoasă parte este zona din nord-vestul insulei deoarece aici se regăseşte cea mai cunoscută plajă a Lefkadei, Plaja Porto Katsiki. Aceasta este considerată a fi una dinter cele mai frumoase plaje din lume datorită nisipului alb, culorii albastre a mării și a stâncilor aflate în spatele plajei.

Staţiunea Nidri, cea mai mare din partea estică a insulei, este locul în care se regăsesc cele mai bune taverne şi baruri de pe insula şi are plaje superbe de nisip, dar şi cu pietriș.Nidri mai este căutată de turism deoarece de aici se pleacă în vizită pe insula Skorpios care a aparținut milionarului Aristotle Onassis, locul unde acesta a făcut nuntă cu Jacqueline Kennedy în 1968 și locul unde de altfel este înmormântat. 

Vassiliki, staţiunea aflată în sud-vestul insulei, este celebră datorită faptului că este locul unse de întâlnesc toţi cei care practică sporturile nautice. Nu trebuie să rataţi nici Cape Lefkada, unul din cele mai spectaculoase locuri de pe insulă, cu o prăpastie de 30-40 de metri.
  

(sursa: wikipedia.org)

 

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă