12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleFoodGALERIE FOTO. Patru ani de la moartea celebrului detectiv Colombo

GALERIE FOTO. Patru ani de la moartea celebrului detectiv Colombo

În urmă cu patru ani, Peter Falk -actorul care l-a făcut celebru pe detectivul Colombo- a încetat din viaţă. Peter Michael Falk s-a născut pe 16 septembrie 1927. Când avea trei ani şi-a pierdut ochiul drept ca urmare a extirpării unei tumori maligne şi a purtat un ochi de sticlă toată viaţa.

Peter Falk şi-a început cariera de actor la vârsta de 12 ani când a jucat într-o piesă de teatru de la şcoala la care învăţa. Însă, tocmai în 1956 el a debutat ca actor profesionist pe Broadway, alături de trupa de teatru "Mark Twain Masquers".  Peter Falk a câştigat recunoaşterea industriei de film americane în anul 1960, când a strălucit într-un rol secundar în filmul "Murder, Inc”. Deşi filmul nu a beneficiat de critici favorabile, Peter a primit o nominalizare la Oscar. 

Cu toate că a avut numeroase producţii de televiziune în anii '60-'70, Falk a devenit celebru datorită rolului locotenentului Columbo, interpretat pentru prima oară în anul 1968, în filmul "Prescription: Murder”. Succesul filmului i-a determinat pe producători să facă un serial de televiziune. Pentru acest rol Peter Falk a câştigat patru premii Emmy. În 2008, fiica sa adoptivă a anunţat că actorul suferea de demenţă si de boala Alzheimer, iar starea de sănătate i s-a înrăutăţit după o intervenţie la sold. S-a stins din viata în noaptea de joi 23 iunie 2011 la locuinta sa din Beverly Hills.

 

(sursa: wikipedia.org)

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă