20 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăLifestyleFoodGhid util pentru microbiștii care pleacă la Cupa Mondială din Brazilia

Ghid util pentru microbiștii care pleacă la Cupa Mondială din Brazilia

Vrei să pleci în Brazilia la Cupa Mondială? Înainte de a-ți achiziționa biletul de intrare și pachetul de servicii turistice, informează-te asupra condițiilor de călătorie. Ministerul Afacerilor Externe a publicat un mic ghid pentru microbiștii care doresc să urmărească meciurile la fața locului.

Iată, pe scurt câteva informații utile. Astfel, dacă intenționezi să te deplasezi în Brazilia pentru o perioadă mai mică de 90 de zile, nu ai nevoie de viză. Însă, dacă depășești această perioadă, poliția aplică o amendă usturătoare pentru fiecare zi de ședere ilegală.

Ai nevoie de un pașaport cu o valabilitate de cel puțin șase luni de la data intrării în Brazilia, bilet de călătorie dus-întors, formularul de intrare-ieșire și, recomandabil, de o asigurare medicală.

Este indicată vaccinarea împotriva febrei galbene și a malariei. Atenție! În Brazilia medicamentele nu se pot cumpăra fără prescripție medicală și, de aceea, este recomandabil să ai propriile medicamente cumpărate de acasă.

Dacă ai dureri de cap și în corp, febră, pete roșii pe piele și hemoragii la nivelul gingiilor, prezintă-te de urgență la medic! Poate fi vorba despre febra dengue hemoragică. În statul Rio de Janeiro anual se emit alerte privind declanșarea acestei epidemii.

La sosire trebuie declarate bunurile care sunt introduse în țară. Limita valorică a produselor admise fără declarație vamală este de 500 de dolari americani sau echivalentul în altă monedă. De asemenea, se pot introduce sau scoate din Brazilia sume de bani ce nu depășeșsc 10.000 de reali sau echivalentul în altă monedă.

Iar dacă între două meciuri vrei să admiri obiectivele turistice, MAE îți recomandă să apelezi doar la serviciile operatorilor acreditați și să nu te îndepărtezi de grup.

În cazul în care ești agresat fizic este bine să nu ripostezi deoarece în multe cazuri agresorii pot avea arme asupra lor.

Pentru orice problemă este bine să contactezi Ambasada României din Brazilia. Mai multe informații pe www.mae.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...

Consiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei va lansa în curând o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor, care va conţine doar produsele de bază ale căror preţuri au...

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...
Ultima oră
Pe aceeași temă