13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleFoodIMAGINI RARE. Paula Iacob tânără: Am ajuns cea mai cunoscută avocată din...

IMAGINI RARE. Paula Iacob tânără: Am ajuns cea mai cunoscută avocată din România ca răsplată pentru că nu sunt rea

Paula Iacob a declarat, într-un interviu din anul 2013, că a ajuns cea mai cunoscută avocată din România ca răsplată pentru că nu a fost rea şi l-a apărat pe Nicu Ceauşescu, împotriva sfaturilor lui Corneliu Coposu.

„Am avut şansa de a avea curajul să-l apăr pe Nicu Ceauşescu. Aceasta mi-a atras întâi antipatia unora, apoi cea mai frumoasă felicitare, care  a venit de la un fost deţinut politic. Îmi amintesc cum Corneliu Coposu, care ar fi trebuit să îmi spună să nu-l apăr pe Nicu, să nu mă lupt să-i demonstrez nevinovăţia în legătură cu acel genocid, care a fost inventat pe loc, nu se ştie de ce jurişti, mi-a spus că nu copilul Ceauşescu a făcut rău acestei ţări, nu el a omorât oameni la Canal, la Jilava şi Aiud. Atunci am înţeles foarte multe. După ce, la rugămintea unei colege, care era căsătorită cu nepotul doamnei Ceauşescu, am stat de vorbă cu Nicu, mi-am dat seama că este departe de a fi un om rău”, a spus Paula Iacob pentru Viaţa Liberă.

Citeşte şi: Paula Iacob: avocata lui Nicu Ceauşescu, apărătoarea animalelor, colaborator al Securităţii

De asemenea, avocata spunea atunci că avea o lacrimă în colţul ochiului pentru Nicu Ceauşescu de fiecare dată când vorbea despre el, pentru că nu trebuia să moară atât de tânăr.

Totodată, Iacob a spus că a rămas recunoscătoare amintirii lui Nicu Ceauşescu. „Mă duc de fiecare dată când pot să îi aprind o lumânare, îi fac şi creştineşte o colivă pentru că îmi amintesc cât era de fericit când i-am dus la închisoare şi în spital un brad de Crăciun. Viaţa şi faptul că am fost atunci bună cu Nicu Ceauşescu m-a făcut să devin cunoscută şi să am în jurul meu această prezenţă a oamenilor”, a mărturisit avocata.

Citeşte şi: A murit Paula Iacob

În plus, Paula Iacob a dezvăluit că a ajuns avocat datorită tatălui ei, care i-a spus la un moment dat că şi-ar dori ca fiica lui să ajungă studentă la 15 ani, ca Iulia Haşdeu. „Nu am reuşit la 15, ci la 16 ani, când am luat la facultate la Paris. Recunosc că personajul din „Viaţa Iuliei” mi-a influenţat viaţa”, a spus Paula Iacob. 

Deschideţi galeria foto de mai sus pentr a vedea imagini cu Paula Iacob în tinereţe. 

Paula Iacob a murit în locuinţa ei, marţi, la vârsta de 83 de ani, după o perioadă mai lungă de spitalizare, în urma unor suferinţe mai vechi. Decesul avocatei Paula Iacob a fost confirmat de fiica acesteia. 

 

 

 

Cele mai citite

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...
Ultima oră
Pe aceeași temă