16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodTOP 10: Cele mai scumpe ceasuri din lume. Vezi cum arată!

TOP 10: Cele mai scumpe ceasuri din lume. Vezi cum arată!

Se spune că „timpul înseamnă bani”. Însă, pentru cumpărătorii de ceasuri de lux, este valabilă şi zicala opusă celei dintâi: „banii înseamnă timp”. Cu 700 de mii de dolari, unii oameni şi-ar cumpăra o locuinţă spaţioasă şi o maşină de lux. Alţii îşi cumpără un ceas.

Acestea sunt cele mai scumpe ceasuri din lume, conform site-ului menpulse.com, care sunt purtate doar de către marii oameni de afaceri. Se potrivesc perfect cu deţinerea sau conducerea unei multinaţionale, cu un yaht şi cu un Rolls Royce.

Care sunt ceasurile care, dacă le-ai avea şi le-ai vinde, ar asigura bunăstarea familiei tale pentru trei generaţii?

10. Breguet pocket watch 1907BA/12: 734,000 de dolari

Compania Breguet a fost fondată în urmă cu 225 de ani, fiind una dintre cele mai vechi companii producătoare de ceasuri din lume. Breguet este acum parte a companiei Swatch Group. Pocket watch 1907BA/12 este un ceas mecanic de lux, fabricat din aur de 18 carate.

9. Blancpain 1735, Grande Complication: 800,000 de dolari

Carcasa ceasului Blancpain 1735 este din platină. Cureaua este din piele de crocodil, iar mecanismul este construit din 740 de piese lucrate manual, fiind unul dintre cele mai complexe din lume.

8. Louis Moinet Magistralis: 860,000 de dolari

Pare banal. De ce este atât de scump? În primul rând, pentru că o parte a ceasului este constituită dintr-o bucată de meteorit lunar, veche de 2000 de ani şi recunoscută ştiinţific de către cercetătorii Universităţii din California. În lume, nu există decât un singur astfel de ceas.

7. Hublot Black Caviar Bang: 1 million de dolari

Aceeaşi întrebare: de ce atât de scump? Pentru că este rezultatul a 2000 de ore de manoperă meticuloasă, pentru că are o carcasă din aur alb de 18 carate, o curea încrustată cu 322 de pietre negre (care îl transformă într-un ceas de 25 de carate) şi pentru că există un singur exemplar în lume.

6. The Chopard Super Ice Cube: 1.1 millioane de dolari

Se numeste Chopard Super Ice Cube, deoarece are forma unor cuburi de gheaţă alăturate. Pentru fabricarea ceasului au fost folosite mai multe pachete de pietre scumpe de 66 de carate. Pare un motiv suficient pentru a costa cu peste 200 de mii de dolari mai mult decât ceasul care conţine o bucată de Lună.

5. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon: 1.3 millioane de dolari

Ceasul este construit din 688 de piese, unele dintre acestea fiind de dimensiuni aproape microscopice. Carcasa este din platină. Sunt produse doar două exemplare pe an: unul din platină, iar celălalt din aur roz.

4. Vacheron Constantin Tour de l’Ile: 1.5 millioane de dolari

Este unul dintre cele mai complexe ceasuri realizate vreodată. Este format din 834 de piese, iar producerea lui durează peste 10 mii de ore (mai mult de un an). Ceasul are două feţe, iar carcasa este din aur. Până acum, ceasul a fost produs în doar 7 exemplare.

3. Patek Philippe’s Platinum World Time: 4 millioane de dolari

Acest ceas a devenit cel mai scump din lume în anul 2002, când a fost vândut pentru 4 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii. Ceasul arată ora în funcţie de fusele orare.

2. Patek Philippe’s Supercomplication: 11 millioane de dolari

Este un ceas de buzunar, produs în 1932. Pentru realizarea lui au fost necesari patru ani. Ceasul a fost cumpărat în 1999 pentru 11 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii, de către bancherul Henry Graves din New York, devenind cel mai scump ceas de buzunar din lume.

1. 201-carat Chopard: 25 millioane de dolari

Acesta este cel mai scump ceas din lume. Este făcut din diamante roz de 15 carate, diamante albastre de 12 carate şi diamante albe de 11 carate. În plus, conţine şi un diamant de 163 de carate, înconjurat de diamante galbene şi albe. Ceasul are, în total, 201 carate. 25 de milioane de dolari!

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă