12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodTop 10 creaţii umane atribuite extratereştrilor

Top 10 creaţii umane atribuite extratereştrilor

Picturile antice din peşteri

Descoperirile artei antice reprezentând figuri misterioase au dat naştere Teoriei Astronautului Antic (TAA), care pretinde că extratereştrii au vizitat oamenii preistorici, au interacţionat şi au făcut schimb de cunoştinţe cu ei. Adepţii acestei teorii au de obicei exemple specifice, cum ar fi o anumită sculptură în piatră din Val Camonica, Italia, dar şi Wandjina Petroglyph, în Australia.

Confruntate cu ştiinţa, aceste exemple nu sunt foarte întemeiate. Popularele imagini ale celor doi extratereşti din Val Camonica au fost alese din peste 200.000 de astfel de desene, un semn clar de părtinire. Testele de la Wandjina au arătat că unele desene au fost pictate de numeroase ori, iar imaginile au evoluat de-a lungul timpului, după dorinţa artiştilor, făcând opera de artă originală necunoscută.

Sculpturile egiptene

Potrivit multor susţinători TAA, Templul Osiris din Abydos conţine dovezi decisive ale tehnologiei antice avansate. Simbolurile par să includă reprezentări ale unui elicopter, unui avion cu reacţie şi unei farfurie zburătoare. Din nefericire pentru adepţi, simbolurile sunt un rezultat al eroziunii hieroglifelor iniţiale. Textul original este o parte dintr-un testament al lui Seti I, care a fost adaptat pentru Ramses II.

Modificarea sau ştergerea parţială a inscripţiilor era un lucru comun în istoria antică a Egiptului, iar în acest caz a avut câteva rezultate cu aspect straniu. Nu există însă nici un fel de exemplu similar în miile de hieroglife descoperite în alte locuri şi nici o menţiune a vreunei maşini zburătoare în orice altă parte a literaturii egiptene.

Liniile Nazca

Liniile Nazca sunt o serie de sute de simboluri geografice localizate în Peru. Acestea includ reprezentări de animale, păsări, peşti şi oameni, în linii simple şi forme geometrice. Unele dintre ele se întind pe regiuni de peste 200 de metri pătraţi, deci pot fi văzute bine doar din aer.

Acest lucru a dus la speculaţii cum că peruvienii antici erau capabili să efectueze zboruri avansate sau că încercau să comunice cu fiinţe care puteau face acest lucru. Oamenii de ştiinţă susţin însă că liniile aveau o semnificaţie spirituală, eventual referitoare la disponibilitatea apei. În plus, istoricii au recreat linii similare, folosind tehnici primitive şi fără a avea nevoie de asistenţă aeriană.

Mecanismul Antikythera

Mecanismul este un instrument asemănător unui ceas din preajma anului 85 i. H., care a fost descoperit în 1900 lângă Antikythera, în Grecia. Era folosit la bordul vapoarelor, ca unealtă de navigare, pentru că putea prezice cu exactitate localizarea soarelui, lunii şi a celor cinci planete cunoscute la momentul respectiv, în orice moment. Dispozitivul conţinea o aparatură complexă, construită cu tehnologie sofisticată pentru acele vremuri, care rivaliza cu ceasurile din secolul 14.

Datorită preciziei implicate în construcţia sa, a predicţiei exacte a corpurilor cosmice, dar şi al presupusului salt de 1300 de ani în tehnologie, adepţii TAA au citat acest mecanism ca dovadă a unui contact extraterestru, pentru că oamenii nu ar fi putut descoperi o tehnologie complexă, atât de devreme. Totuşi, literatura grecească antică menţionează astfel de mecanisme fără a spune nimic despre vreo vizită extraterestră.

Pasărea Saqqara

Găsită în 1898, în timpul explorării arheologice a unui mormânt, pasărea Saqqara este, după părerea adepţilor TAA, dovada zborului avansat în Egiptul antic. Potrivit lor, coada verticală reprezenta de fapt o coadă a unui avion, pentru că era diferită de cea orizontală, a unei păsări reale.

Lipsa picioarelor şi unghiul aripilor au dus la diverse speculaţii despre aerodinamica designului. Testele făcute pe modele ale artefactului au arătat însă că Saqqara nu avea proprietăţi potrivite zborului, iar teoriile ştiinţifice moderne sugerează că este fie un artefact religios, fie o simplă jucărie pentru copii.

Dogu

Dogu sunt mici figurine umanoide create în Japonia preistorică. Aspectul lor neobişnuit seamănă cu un costum spaţial, completat cu ochelari speciali, armură şi furtunuri. Pentru un plus de mister, scopul lor exact rămâne neclar pentur istorici.

Adepţii TAA ignoră însă faptul că aspectul de “ochi bulbucati” este doar unul dintre multele tipuri de Dogu, dar şi că arheologii au găsit asemănări între ochii figurinei şi ochelarii inuiţi pentru zăpadă. În schimb, şoldurile exagerate şi sânii unor figurine sugerează utilizarea lor în ritualuri de fertilitate.

Cercurile din recolte

În 1966, un bărbat a spus că a văzut o navă în formă de farfurie deasupra unui câmp de lângă Tully, Australia. Farfuria ar fi lăsat o urmă circulară pe pământ, aplatizând stuful unde aterizase şi decolase. Câţiva ani mai târziu, această poveste unică a inspirat doi englezi puşi pe şotii să îşi creeze propriile modele de recolte turtite pe pământurile lor, folosind unelte simple. Fapta lor s-a răspândit rapid, iar cercurile de pe recolte au devenit din ce în ce mai complexe. În timp ce unii cred că cercurile iniţiale au fost un rezultat al tehnologiei extraterestre, în momentul de faţă, cele mai multe s-au dovedit fie manevre de înşelăciune, fie exprimări artistice, fie făcute în scopuri antreprenoriale sau turistice.

Spirala norvegiană

În decembrie 2009, o spirală enormă a apărut pe cer, în nordul Norvegiei, dând naştere speculaţiilor unei vizite extratereste. Fenomenul vizual neobişnuit a durat două-trei minute şi a constat într-o lumină albastră provenind de la linia orizontului, care a crescut treptat în altitudine, culminând cu un efect de roată în mişcare, înainte să dispară complet.

Entuziaştii TAA au spus că acest fenomen a fost de fapt dovada unui inteligenţe extratereste, în timp ce explicaţiile oficiale venite de la guvernul rus nu au fost atât de spectaculoase. Aparent, un test de rachete militare a luat-o razna, iar efectul de spirală a fost rezultatul unui motor de stabilizare care s-a rupt. O altă variantă ar fi că rachetele au fost propagate în aer până au rămas fără combustibil, apoi au căzut în mare.

Stonehenge

Scopul şi metodele de construcţie ale Stonehenge, un ansamblu de pietre enorme datând din 2400 i. H., au fost îndelung dezbătute. Oamenii au acceptat la scară largă că strămoşii lor au construit monumentul, folosind unelte primitive. Totuşi, adepţii TAA pretind că poziţia pietrelor confirmă o capacitate antică de a prezice eclipsele.

Această abilitate ar însemna că oamenii antici aveau cunoştinţe ale nodurilor lunare- cele două punce din spaţiu în care orbita Terrei se intersectează cu orbita Lunii. Aceste cunoştinţe nu ar fi fost posibile fără influenţa extraterestră sau fără generaţii întregi de studiu aprofundat, îmbunătăţit constant. Ştiinţa modernă înclină spre cea de-a doua variantă, dar este posibil şi ca cercetătorii să fi acordat prea multă importantă aşezării pietrelor.

Piramidele din Giza

Similare cu alte construcţii megalitice din lume, Piramidele de la Giza au fost atribuite în repetate rânduri extratereştrilor, în principal din cauza dimensiunilor foarte mari ale construcţiei. Potrivit adepţilor TAA, egiptenii nu dispuneau în acea perioadă de tehnologia necesară construcţiei unui monument atât de masiv. Tăieturile şi aşezarea pietrelor sunt atât de precise încât nu pot fi reproduse nici în zilele noastre.

Plasarea piramidelor şi dimensiunile susţin de asemenea teoria TAA. De exemplu, înălţimea Piramidei Mari ar fi o unitate de măsură exactă, în miniatură, a distanţei dintre Pământ şi Soare, iar cele trei piramide ar fi corespondenţii constelaţiei Orion. Totuşi, tehnicile moderne au dezvăluit că astfel de supoziţii sunt false, dar zvonurile continuă să existe. Un lucru cert însă este că Piramidele din Giza dezvăluie cunoştinţe remarcabile de inginerie şi măsurare pentru acea perioadă.

 

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă