12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodVIDEO. Ce arme vor avea oamenii din garda lui Putin

VIDEO. Ce arme vor avea oamenii din garda lui Putin

Militarii din garda președintelui  Vladimir Putin vor primi în dotare noi arme automate, denumite AK-400.

Acestea fac parte tot din faimoasa serie Kalașnikov, fiind produse de cel mai mare fabricant de armament din Rusia. Spre deosebire de modelele anterioare, AK-400 este descrisă de mass-media rusă drept o armă „configurabilă” în funcție de parametrii trăgătorului și de misiunea acestuia.

Ca precizie, AK-400 este superioară modelelor clasice din seria AK-47, dar și modelului  AK-12, recent lansat.

AK-400 pot fi echipate cu foarte multe tipuri de lunete, precum și cu dispozitive de marcare  a țintei cu laser.

“AK-400 a fost prezentată pentru prima dată la sfârșitul anului trecut, la o reuniune organizată de Serviciul de Securitate al președintelui.  Serviciul ia în calcul achiziția acestei noi arme. Ea are mai multe calibre, atât cel clasic, 7,62 milimetri, cât și cel nou, 5,45 milimetri”, explică surse citate de agenția de propagandă Sputnik News.

Modelul AK-400 va fi utilizat în paralel cu modelul AK-12  (AK-200). Aceasta va rămâneîn dotarea trupelor de infanterie, a parașutiștilor și a unităților de cercetare.  „Dar Forțele Specialeau nevoie de o armă cu cel puțin aceeași precizie, dar mai ușoară și mai compactă”, au explicat sursele citate.

Pe baza acestor argumente, AK-400 va intra în dotarea Forțelor Speciale din Serviciul de Securitate al președintelui Rusiei, precum și în dotarea unităților speciale ale FSB, denumite Alfa și Vympel.

AK-400 are o lungimede 940 de milimetri și cântărește trei kilograme.  Una dintre caracteristicile armei este să poată trage o rafală scurtă, de trei gloanțe, la o singură apăsare pe trăgaci.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă