10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBanii Petrom Service, spălaţi de crima organizată

Banii Petrom Service, spălaţi de crima organizată

Membrii crimei organizate şi politicieni corupţi din Europa de Est îşi camuflează averile şi afacerile la adăpostul industriei offshore. Prin documentări de tip incognito şi investigaţii jurnalistice transfrontaliere, o echipă de reporteri din Balcani arată cum reţelele consultanţilor offshore din regiune facilitează finanţarea terorismului, traficul de armament si spălarea banilor proveniţi din contrabanda de cocaină sud-americană. În România personajul principal este consultantul offshore bucureştean Kiss Laszlo Gyorgy. (A contribuit Cristi Ciupercă)

Kiss Laszlo Gyorgy a fost arestat pentru spălare de bani şi complicitate la delapidarea 8 milioane de euro din contabilitatea firmei societăţii Petrom Service (actuala PSV Company SA) – compania pe care mogulul Sorin Ovidiu Vîntu a anexat-o la afacerile sale. Banii au fost drenaţi printr-un circuit offshore transfrontalier pus la punct de Kiss împreună cu partenerul său Ian Taylor – un controversat avocat offshore din Noua Zeelandă. Cei doi sunt exponenţii unui uriaş imperiu offshore, ramificat ca o pânză de păianjen pe toate continentele, investigat pentru trafic de armament între ţări teroriste şi pentru spălarea banilor unui cartel mexican de droguri, monitorizat de spionajul american, anchetat în Noua Zeelandă, cercetat pentru evaziune fiscală şi delapidare în Balcani.

Circuitul desenat de maestru

În mica sală de consiliu, la caţiva paşi de clădirea guvernului român, Kiss Laszlo Gyorgy trasează geometric schema care comprimă, ca o matrice, jumătate din planetă. La scara unei coli A3, arhipelagul Seychelles se reduce la un punctuleţ legat ombilical de Nigeria, insula Cipru – centrul nervos la care se conectează Bulgaria, România şi, în general, Uniunea Europeană, iar statul american Delaware devine capitala economică a patru continente plus două oceane.

Kiss Laszlo Gyorgy, omul pentru care geografia se desenează în tranzacţii internaţionale, pune pixul pe masă şi trage concluzia: “Dumneavoastră aveţi nevoie de o triangulaţie”. Apoi, Kiss întoarce schema către reporterul incognito al OCCRP şi spune pe un ton egal, didactic: “Ăsta e mecanismul pe care vi-l propun”. (FACSIMIL Foto: SCHEME_Kiss)

“Mecanismul propus” este, de fapt, scheletul unei operaţiuni de import, gândită în aşa fel încât să eludeze impozitele aferente şi taxele vamale europene. Plecând de la datele primare ale afacerii, Kiss concepe, în câteva minute, un circuit financiar offshore de “optimizare fiscală”. Schema lui are ca premisă o fraudă: “subfacturarea” repetată a mărfii. (www.reportingproject.net)

O lună mai târziu, Kiss e arestat de judecătorii români într-un dosar al Parchetului General, fiind acuzat de spălare de bani şi complicitate la delapidarea 8 milioane de euro din contabilitatea firmei societăţii Petrom Service (actuala PSV Company SA). Factura pentru reporterii incongnito OCCRP este emisă de societatea Lamark Tax Planning Consult SRL din Bucureşti, la sediul căreia s-a derulat întâlnirea cu Kiss. Acest banal SRL este administrat oficial de Ian Taylor, un controversat avocat offshore din Noua Zeelandă partener cu românul Kiss Laszlo Gyorgy. Firma Lamark din Bucureşti este o extensie a unui uriaş imperiu offshore, ramificat ca o pânză de păianjen pe toate continentele, investigat pentru trafic de armament între ţări teroriste şi pentru spălarea banilor unui cartel mexican de droguri, monitorizat de spionajul american, anchetat în Noua Zeelandă, cercetat pentru evaziune fiscală şi delapidare în Balcani.

Când au început problemele

Consultantul offshore Kiss Laszlo Gyorgy a fost arestat la Bucureşti, pe 9 octombrie, de judecători într-un dosar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), la o lună după ce reporterii incognito ai OCCRP, deghizaţi în oameni de afaceri, l-au înregistrat planificând strategii de criminalitate financiară.

Delaware, avanpost offshore

Kiss este acuzat de spălare de bani şi complicitate la delapidare, într-un dosar penal în care mai sunt arestaţi şase dintre managerii Petrom Service SA. Potrivit procurorilor , Kiss a pus la punct un circuit complicat de spălare a banilor, prin care aproximativ 8 milioane de euro au ieşit ilegal din contabilitatea Petrom Service. Banii au fost însuşiţi personal, în numerar sau prin virament bancar, de un apropiat al mogulului român Sorin Ovidiu Vîntu – omul care a anexat Petrom Service la multe dintre afacerile sale. Pentru şterge urma banilor, cei anchetaţi au încheiat contracte fictive cu companii offshore din Delaware, au utilizat atât conturi în Cipru şi Bulgaria, cât şi firme româneşti pe care le controlau tot prin intermediul unor IBC-uri americane. (International Business Company – n.n.)

Investigaţia transfrontalieră a OCCRP demonstrează că suveica internaţională prin care Kiss a spălat milioane de euro are ca nucleu o reţea de firme offshore din Statele Unite. Toate sunt înregistrate la aceeaşi adresă din Delaware, Newark, chiar de agentul registratar local Delaware Intercorp, Inc (www.delawareintercorp.com), care lucrează cu avocatul român şi partenerul său neo-zelandez, Ian Taylor.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că banii Petrom Service, delapidaţi pe mâna managerilor companiei consiliaţi de Kiss Laszlo Gyorgy, au ajuns, pe căi ocolite, la Ionuţ Adrian Eftimie – arestat în aceeaşi zi cu avocatul offshore. Acesta este fiul unuia dintre angajaţii de bază ai mogulului Sorin Ovidiu Vîntu: liderul sindical Ion Eftimie care, în calitate de fost administrator al televiziunii Realitatea TV, este, la rândul lui, anchetat pentru o evaziune de 6,2 milioane de lei. În acest context, surse judiciare au confirmat că anchetatorii încearcă să afle dacă Sorin Ovidiu Vîntu este beneficiarul final al celor 8 milioane de euro spălate de Kiss via Eftimie.

Ionuţ Adrian Eftimie nu era oficial angajat Petrom Service, dar a fost retinut prima dată, pe 8 octombrie, alături de şase manageri de top ai companiei, printre care şi preşedintele Mihai Sorin, într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Ei sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional, delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în inscrisuri sub semnatura privată. Descinderile DIICOT au avut loc la trei zile după ce sediul central al Petrom Service din Ploieşti a fost spart. Poliţia a constatat la faţa locului dispariţia computerului care servea drept server central.

În arest

Surpriză însă: Tribunalul Bucureşti decide în dimineaţa zilei de 9 octombrie arestarea doar a şefilor Petrom Service, Eftimie jr. fiind lăsat în libertate. În paralel cu ancheta DIICOT, tot pe 8 octombrie, dar într-un alt dosar penal care viza tot „afacerile” de la Petrom Service, procurorii PÎCCJ îl reţin pe Gyorgy Laszlo Kiss. A doua zi Tribunalul Bucureşti decide că Kiss trebuie să stea în arest încă 29 de zile. Pe 15 octombrie Eftimie avea să ajungă din nou în arest, fiind reţinut de data aceasta de Parchetul General chiar în acelaşi dosar cu Laszlo Kiss. A doua zi magistraţii de la tribunal nu îl mai iartă pe Eftimie jr şi decid arestarea sa pentru 29 de zile. Pe 18 octombrie partenerul lui Kiss avea să primească un al doilea mandat de arestare după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia DIICOT în dosarul în care iniţial fuseseră arestaţi doar şefii Petrom Service.

În ceea ce priveşte motivarea instanţei care a dispus arestarea consultantului offshore, hotărârea se bazează pe comunicările SRI privind gruparea coordonată de Kiss, procesele verbale de percheziţie domiciliară şi pe declaraţiile inculpatului şi învinuiţilor. Concluzia judecătorilor: “(…)lăsarea acestuia în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, în raport cu modul de concepere a activităţilor infracţionale, caracterul organizat şi modaliatea concretă de comitere a infracţiunilor, care este una laborioasă.” (Facsimil foto:  hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care Laszlo Kiss a fost arestat)

Constantin Neacşu, avocatul consultantului, este rezervat în comentarii: “Arestarea domnului Kiss a fost o surpiză şi pentru noi. Nu există indicii concrete care să-l incrimineze, dar să lăsăm justiţia să lucreze. Mă abţin de la comentarii pe fond. Mandatul de arestare al domnului Kiss expiră pe 6 noiembrie. Parchetul General a cerut prelungirea, iar noi am atacat propunerea procurorilor. Acum, aşteptăm hotărârea instanţei.”, a declarat Neacşu pentru OCCRP. Oficial, pe marginea acestui caz, nici procurorii de la Crima Organizată nu sunt prea vorbăreţi. Motivul instituţional: “nu putem comenta un dosar în lucru.”

Vineri, Curtea de Apel Bucureşti a prelungit cu încă 29 de zile mandatele de arestare emise pe numele lui Kiss Laszlo Gyorgy şi Ionuţ Adrian Eftimie.

Cum a spălat reţeaua Kiss-Taylor banii grupării Vîntu

Circuitul transfrontalier construit de Kiss ajută Petrom Sevice să-şi dea o gaură de 8 milioane de euro în propria contabilitate.

Prima mişcare are loc pe 29 februarie 2008, când Petrom Service, prin managerii săi (Gheorghe Supeală – director general şi Zizi Agnastopol – director financiar), încheie formal un contract de consultanţă pentru “rebranding” cu Boaz Active SRL din Bucureşti. SRL-ul este înregistrat chiar în biroul lui Kiss din Piaţa Victoriei şi, în prezent, unicul său acţionar şi administrator este un IBC din Delaware: Narfalk Investments Ltd, cercetat în Carpaţi pentru evaziune fiscală.

În acest punct, OCCRP a descoperit o conexiune surprinzătoare: firma offshore din Delaware este reprezentată în România de Lu Zhang – implicată în scandalul “Arme nord-coreene pentru Iran”, judecată în Noua Zeelandă pentru fals în acte publice şi folosită ca “proxie” de reţeaua Kiss-Taylor. Astfel, chinezoiaca emigrantă, fostă vânzătoare de hamburgeri în Auckland, figurează în acte ca administrator al Boaz Active SRL din Bucureşti. Dar şi în acest caz, ea este doar un paravan.

În realitate, Kiss Laszlo Gyorgy este cel care manevrează SRL-ul, concluzie la care au ajuns şi procurorii români. Consultantul a aranjat contractul de servicii “creare şi întreţinere brand” în baza căruia Petrom Service a virat în contul Boaz Active SRL peste 2,8 milioane de euro, pe 10 aprilie 2008. Aceasta e doar prima tranşă.

Secretara pion şi “Maestrul Offshore”

În paralel, în perioada 4-14 aprilie, Petrom Service bagă peste 5,1 milioane de euro în contul Laveco SRL – o altă firmă românescă folosită de Kiss Laslo ca vehicul financiar intermediar. Pretextul contabil sună asemănător: “plată pentru mai multe contracte de prestări servicii de informare privind tendinţele de dezvoltare a pieţei imobiliare şi de construcţii.” Acest nou set de contracte suspecte au fost încheiate cu PSV în martie 2008. Din partea Laveco SRL a semnat secretara lui Kiss, Mariana Iordăchescu. Femeia de 32 de ani, născută în Republica Moldova, “a acţionat la cererea inculpatului Kiss Laszlo Gyorgy” – arată referatul procurorilor.

Cu sediul virtual într-o clădire deţinută de Kiss în suburbiile Bucureştiului, la rândul ei, Laveco SRL este anonimizată tot în Delaware. SRL-ul are ca unic acţionar şi administrator un IBC din Newark. Se numeşte Laveco Group Ltd, a fost încorporat la sfârşitul lui 2002 şi e reprezentat de însuşi Ian Taylor – neo-zelandezul care patronează controversata filieră internaţională GT Group.  În România, Taylor apare direct ca administrator cu puteri depline al Laveco SRL.

Contracte fictive

Anchetatorii au stabilit că mecanismul offshore gândit de Kiss este o acoperire pentru spălarea celor 8 milioane de euro delapidate din Petrom Service (actuala PSV Company). Referatul procurorilor citat de instanţa care a dispus arestarea consultantului pentru 29 de zile, precizează: “Din probele administrate în cauză a rezultat că aceste contracte au avut un caracter fictiv, plăţile efectuate de Petrom Service neavând corespondent într-o contraprestaţie reală, corespunzătoare, iar firmele care urmau să presteze serviciile (Boaz Active SRL şi Laveco SRL – n.n.) nu aveau posibilitatea reală de a-şi îndeplini această obligaţie, în condiţiile în care nu aveau personal calificat pentru realizarea unor asemenea studii.”

Modul atipic în care au fost încheiate contractele de consultanţă dintre Petrom Service şi SRL-urile lui Kiss a relevat judecătorului că managerii firmei petroliere au apelat la avocatul offshore, premeditând “transferul activelor corporaţiei în favoarea unor terţi”. Indiciile semnalate de procurorii DIICOT în dosar sunt enumerate simplu: “prestatori fără experienţă în domeniu, valori de contract absolut nefundamentate, menţionarea expresă a posibilităţii de a subcontracta lucrările şi termenul extrem de scurt fixat pentru predarea unor studii de o asemenea amploare (aproximativ o lună) şi pentru efectuarea plăţii.”

În susţinerea cazului, magistraţii aduc încă un argument: consultanţa lui Kiss, doar pe hrtie, “nu a adus beneficii care să justifice sumele plătite, neexistând o necesitate reală de achiziţionare.”

Subcontractarea spre nicăieri

Atunci când instanţa i-a acordat cuvântul în şedinţa de pe 9 octombrie, inculpatul Kiss Laszlo a încercat să paseze răpunderea în două paradisuri fiscale, mizând pe secretele garantate. Tacticianul offshore a solicitat să fie judecat în libertate, pledând că prestarea de servicii către Petrom Service nu cădea în sarcina sa, ci a subcontractantului. Cererea i-a fost respinsă, în ciuda faptului că inculpatul Kiss a încercat să transfere acuzaţiile celor trei companii offshore către care SRL-urile “bidon” au subcontractat serviciile de consultanţă pentru Petrom Service.

Referatul Parchetului General pentru arestarea lui Kiss formulează fără echivoc: “Efectuarea studiilor menţionate a fost subcontractată de către Boaz Active SRL şi Laveco SRL în favoarea KLG Debit Sevice and Factoring Ltd, Narfalk Debit Service and Factoring Ltd şi Promire Consultants Ltd, societăţi înmatriculate în Cipru şi controlate de Kiss Laslo Gyorgy prin intermediul unor fiduciari (proxies – n.n.). Aşa cum rezultă din declaraţia inculpatului, aceste societăţi care erau folosite în special pentru intermedierea unor tranzacţii financiare prin care se urmărea diminuarea taxelor datorate prin exploatarea diferenţelor dintre diferitele regimuri fiscale, nu aveau posibilitatea de a realiza şi nu au predat, la rândul lor, studiile de piaţă către Petrom Service SA.”

Investigaţia paralelă a OCCRP arată însă că cele trei offshore introduse de Kiss ca subcontractori în schema de spălare de bani nu sunt înmatriculate în Cipru. Sunt inexistente în bazele de date oficiale cipriote, dar au puncte de lucru şi conturi bancare în insula mediteraneeană – ceea ce e o practică uzuală marca Kiss-Taylor. În schimb, IBC-uri cu aceleaşi nume ca cele menţionate de procurorii români figurează în alte jurisdicţii offshore. De exemplu, KLG Debit Sevice and Factoring Ltd şi Narfalk Debit Service and Factoring, au sediul în Newark, Delaware, exact la adresa agentului registratar care lucrează cu Kiss şi Taylor în paradisul fiscal american.  Al treilea, Promire Consultants Ltd, apare înregistrat în centrul oraşului Auckland, Noua Zeelandă, pe Queen Street 363, exact la una dintre adresele virtuale folosite de reţeaua de consultanţă offshore GT Group. Deloc surprinzător, directorul companiei este Ian Taylor, iar acţionarul unic este VicAm – “serviciul proxie” al familiei Taylor, impllcat în Bangkok Gate.

Consultanţă pentru evaziune

Dincolo de artificiile offshore relativ necunoscute autorităţilor judiciare est-europene, şmecheria contractelor de prestări servicii este o metodă clasică utilizată de Kiss Laszlo în inginerii financiare. Chiar în cartea sa, “United States, Tax Heaven – Uncle Sam Will Fight Your Taxes”, consultantul arată cum un contract de consultanţă fictiv poate servi ca acoperire pentru evaziunea fiscală: “Serviciile nu au şi nu vor avea niciodată o piaţa organizată şi nu există o bursă a serviciilor unde să se fixeze preţuri de referinţă ale acestora. Din acest motiv, nu putem vorbi de servicii faţă de preţul de referinţă. Această caracteristică a pieţei de servicii ne dă posibilitatea să utilizăm serviciile în mecanismele de planificare fiscallă.” Urmându-şi raţionamentul, Kiss dă un exemplu concret: dacă 90% din profitul unei companii europene patronată de X s-ar transforma subit în plata unui serviciu fantomatic de consultanţă, prestat simbolic de offshore-ul din Delaware al aceluiaşi X – firma europeană ar plăti impozit doar pentru 10% din profitul real. Practic, grosul banilor (90%) ar rămane capitalizaţi în contul offshore, fără să fie ameninţaţi de Fisc. Deci, la profit mic, taxe mai mici.

Kiss, “Domnul Conductă”

În cazul Petrom Service, Kiss Laszlo Gyorgy a aplicat aceeaşi găselniţă a consultanţei fictive, dar care costă milioane de euro. Numai că, de data aceasta, banii trebuiau să se întoarcă, pe altă cale, înapoi la cei de la care au plecat. Investigaţia Parchetului General dezvăluie că avocatul offshore a făcut pe “conducta”: “inculpatul Kiss a fost cel care a asigurat ulterior transferul banilor către beneficiarul Eftimie Ionuţ Adrian. Sumele obţinute ca urmare a încheierii contractelor menţionate au fost transferate succesiv, din dispoziţia inculpatului, prin conturile bancare ale mai multor societăţi controlate de inculpatul Kiss Laszlo Gyorgy, o mare parte – cca. 8 milioane de euro – ajungând în final, în numerar sau prin virament bancar, la învinuitul Eftimie Ionuţ Adrian, fie în contul personal, fie în cel al IT & Media Production Ltd (companie offshore cu sediul în Delaware, SUA, înfiinţată anterior, cu ajutorul inculpatului Kiss, de către Eftimie Ionuţ Adrian, care este împuternicit pe contul societăţii).”

Oficiul Naţional Pentru Prevenirea şi Combaterea Spălarii Banilor a sesizat Parchetul General faptul că, în 2008, singurele operaţiuni semnificative din conturile “consultanţilor” Boaz Active SRL şi Laveco SRL au reprezentat încasările de la Petrom Service. Dar banii doar traversează SRL-urile româneşti administrate de Kiss, cu titlu de plată a contractelor fictive încheiate de acestea cu Petrom Service (actuala PSV Company). În fapt, consultantul se alege de pe urma operaţiunilor financiare doar cu un comison de 2% (cca. 160.000 euro). Acesta e preţul pentru care Kiss îşi pierde libertatea, după ani de zile în care derulat, la indigo, inginerii de amploare. Când cele 8 milioane de euro de la Petrom Service îi intră în conturi, “maestrul offshore” redirecţionează suma către Ionuţ Adrian Eftimie. Banii sunt drenaţi printr-un circuit similar cu cel propus de Kiss reporterilor incognito ai OCCRP.

Eftimie a primit banii de la Kiss pe două piste.

Prima este Boaz Active SRL mânuită de Kiss – unul dintre contractorii formali ai Petrom Service. În perioada aprilie-mai 2008, cei aproape 2,8 milioane de euro primiţi pentru nimic au fost trimişi de SRL-ul românesc în contul deschis în Bulgaria al IT & Media Productions Ltd (Delaware). De aici, Eftimie a retras banii cash. Alţi cca.125.000 mii de euro au fost viraţi de Kiss în compania offshore KLG Debit Sevice and Factoring Ltd (unul dntre aşa-zişii sub-contractanţi ai Boaz Active SRL). IBC-ul din Delaware varsă banii mai departe în contul personal al lui Ionuţ Adrian Eftimie.

Nici comisionul lui Kiss de 160.000 de euro nu a fost uitat. Consultantul şi-a încasat banii pe filiera Boaz Active SRL, prin alte trei companii din România (administrate de el şi de secretara sa) controlate prin entităţi offshore din Delaware. Două dintre SRL-urile prin care Kiss şi-a luat partea de 2% au fost radiate un an mai târziu, în 2009.

A doua pistă de spălare de bani s-a centrat pe firma Laveco SRL, pe care Kiss a interpus-o, la vedere, în contractele cu PSV Company. Prin intermediul Laveco, tot în perioada aprilie-mai 2008, au circulat peste 4 milioane de euro de la PSV direct în acelaşi cont din Bulgaria, de unde Eftimie i-a retras, din nou, cash. Încă 150.000 de euro s-au scurs prin KLG Debit Service (“subcontractorul” din Delaware) în contul personal al lui Eftimie Ionuţ Adrian. O altă sumă de 400.000 de euro a tranzitat conturile altor două societăţi offshore înregistrate în Delaware, dar cu sediul în Cipru.

Una dintre ele este chiar Kypros Accounting Ltd prin care Kiss intenţiona să obţină comisionul aferent “afacerii cu ulei industrial”, pusă la cale cu reporterii OCCRP. Kypros este reprezentată de Kiss şi controlează firma Burgavis DDO din Ruse, Bulgaria. 

În circuitul transfrontalier prin care Kiss Laszlo a spălat banii grupării Vîntu, consultantul a folosit şi un offshore din Noua Zeelandă prin care a transferat peste 450.000 de euro în contul personal al lui Eftimie. Este vorba de firma Laveco Group Ltd (actuala Lamark Group Ltd) – beneficiarul final al facturilor înmânate de Kiss reporterilor incognito ai OCCRP.

În prezent, ambele SRL-uri folosite de Kiss pe post de “consultanţi” sunt suspendate.

Acelaşi tip de fraudă la Realitatea TV

Metoda cheltuielilor fictive pe mâna consultanţilor offshore Kiss Laszlo şi Ian Taylor a fost aplicată şi la Realitatea TV – televiziunea română de ştiri asumată oficial de mogulul Sorin Ovidiu Vîntu şi controlată de acesta printr-o companie offshore din Cipru, dar şi prin Petrom Service SA. 

Cazul a fost investigat de ANAF care a înştiinţat, mai departe, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). În sesizarea penală se precizează: „au fost facturate de către unele societăţi comerciale, în baza unor contracte, prestări servicii, servicii de consultanţă şi management fără ca prin documentele prezentate drept justificare pentru serviciile prestate să se facă dovada prestării acestor servicii şi necesităţii efectuării acestor cheltuieli”. În total, Fiscul a aflat că prin această metodă s-au eludat taxe de peste 1,2 milioane de lei (560.000 impozit pe profit şi 657.000 TVA).

Printre cazurile preluate de DNA este şi cel descris succint în raportul Fiscului: „Verisimo Ltd. Cipru, reprezentată de Promire Consultants Ltd. prin Ian Taylor, a facturat servicii de consultanţă în perioada 30 iulie 2008-31 decembrie 2008 în sumă totală de 3.643.727 de lei”. (Facsimile: ANAFreport)

Deci, în cinci luni, “consultanţă” de 900.000 de euro. Banii au fost trimişi direct în Cipru, prin intermediul IBC-ului neo-zelandez, Promire Consultants, reprezentat de Ian Taylor – pe care i-am întâlnit şi în cazul Petrom Service.

 

Citeste aici continuarea anchetei “Reţeaua Kiss-Taylor, arhiva cu secrete de pe Queen Street”

Cele mai citite

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă