19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleFood#REZIST. Povestea clujeanului care a venit la proteste cu iepurele său: Am...

#REZIST. Povestea clujeanului care a venit la proteste cu iepurele său: Am zis că nimeni nu scoate niciodată un iepure la plimbare, ci doar câini

Stăpânul lui Bugs Bunny a decis să vină la proteste împreună cu animalul său preferat pentru a râde de manipularea potrivit căreia cei care își aduc câinii la proteste primesc bani de la Soros.   

Unul dintre cei mai cunoscuți protestatari de la Cluj este un bărbat de 49 de ani, care a venit seară de seară la protestele împotriva -Guvernului cu un iepure. Bărbatul se recomandă drept Marius și locuiește în cartierul clujean Gheorgheni. 

El spune că ideea de a veni la miting împreună cu animalul său preferat i-a venit după ce a văzut manipularea lansată de România TV, care afirma că protestatarii care vin cu câini sau cu copii la proteste primesc bani. ”Ideea mi-a venit așa, pur și simplu, din senin. Am zis că nimeni nu scoate niciodată un iepure la plimbare, ci doar câini”, râde clujeanul care a ieșit la miting prima dată vinerea trecută, iar de atunci a fost nelipsit de la protestele din centrul Clujului, cu excepția unei singure seri, când a plouat și nu a vrut să își expună animalul preferat riscului de a răci. 

Iepurele, pe care l-a botezat Bugs Bunny, este foarte sociabil. Nu se teme de mulțimea imensă, nici de sunetele ritmate de tobă care animă protestele de la Cluj. Animalul a devenit punctul principal de atracție pentru copiii care vin la proteste împreună cu părinții lor. 

Iepurele protestatar a fost și la Untold

Marius spune că iepurele său are experiența mulțimilor, de aceea nu se mai teme de nimeni. ”Anul trecut am fost cu el și la Untold, deci vă dați seama că nu se mai teme el de un protest. Am vrut chiar să urc pe scenă cu iepurele, pentru că sunt câțiva DJ-i cărora le plac animalele de felul acesta, însă nu m-au lăsat cei de la pază”, spune Marius. 

El spune că a primit iepurele cadou de ziua sa, anul trecut, de la un prieten care iubește și el animalele. Anul acesta, pe 22 februarie, Marius va împlini 49 de ani, iar amicul său i-a mai promis un iepure. ”În fiecare an primesc un iepure de ziua mea. Bugs Bunny este al treilea iepure pe care îl cresc. Ceilalți doi iepuri au murit. Sincer, îmi doresc să ajung la o «trupă» de 10 iepuri, apoi mă opresc. Știu că este o provocare să îi cresc, pentru că locuiesc la bloc, însă sper că mă voi descurca”, spune Omul cu Iepurele, așa cum îi spun cei mai mulți dintre protestatari lui Marius. 

”Sper să îmblânzesc cât mai curând iepurașul care mi-a fost promis de ziua mea, în așa fel încât să vin la proteste cu doi iepuri, în loc de unul”, a spus Marius. 


Citește și:  #REZIST. Simbolul protestelor de la Cluj este o tânără flautistă. Alexandra Luca: Haideți să rezistăm! Să nu cedăm! Trăim un moment istoric | FOTO+VIDEO

Cei prezenţi la manifestaţii au auzit-o în timp ce intona imnul „Deșteaptă-te, române!“. Au remarcat timbrul vocal deosebit și au rugat-o să urce pe platforma din zona ruinelor romane din Piața Unirii… citește mai departe aici …


Uriaş German

Bugs Bunny este foarte atașat de stăpânul său și chiar dacă se joacă cu copiii, atunci când îl cheamă stăpânul său, aleargă la el. ”Este un animal de companie foarte bun. Doarme în cameră cu mine. Dimineața el îmi dă deșteptarea și mân-căm împreună. Îi pregătesc varză, morcovi, mere, păstârnac, broccoli… ce le place lor, iepurilor”, spune protestatarul. Iepurele care vine la protestele de la Cluj la început era foarte speriat, însă, după o perioadă, s-a obișnuit cu stăpânul său și cu ceilalți oameni.

”La început fugea de mine, însă am început să îl mângâi și să îi ofer afecțiune. Acum, îmi oferă și el afecțiune”, mai sune bărbatul. Bugs Bunny de la proteste face parte din rasa Uriaș German, care trăiește în medie opt ani. Iepurașul de la Cluj a ajuns să aibă patru kilograme și mai crește, spune stăpânul său. 

Bărbatul spune că va veni în continuare la proteste din două motive: primul este acela că dorește să își exprime nemulțumirile, iar cel de-al doilea pentru a-i bucura pe copiii care vin, la rândul lor, în fiecare seară și care s-au atașat de animalul cenușiu care zburdă printre picioarele protestatarilor.

Un simbol al speranței

Originalitatea gestului lui Marius nu a rămas fără ecou. Protestatarii s-au amuzat de ”iepurele lui Soros”, cum îi spun în glumă, l-au fotografiat, l-au filmat, iar pe grupurile de Facebook de la Cluj acest animal a devenit ”viral”. Bugs Bunny nu este singurul animal adus la protestele de la Cluj. Unii dintre participanții la miting au venit cu câini, iar alții cu pisici, la fel ca la mitingurile din București. Însă, cel puțin deocamdată, nimănui nu i-a venit ideea de a aduce o cucuvea, precum unul dintre protestatarii de la București.

”Este foarte bine că au adus câini și pisici; iepurele este, de asemenea, binevenit. Însă ar fi cazul să se oprească cu astfel de gesturi originale, pentru că, altfel, mitingurile noastre vor deveni grădini zoologice ambulante. Vă dați seama câți bani va trebui să plătească atunci Soros?”, râde Attila Szabo, unul dintre protestatarii de la Cluj.

”Omul cu Iepurele exprimă o anumită stare de spirit. Mulți dintre colegii lui de generație sunt victimele manipulărilor unor televiziuni care au înlocuit știrile cu minciunile. Iată însă că nici Marius, nici iepurele lui nu mai pot fi păcăliți. Dacă ei și-au dat seama cât de grosiere sunt manipulările unor televiziuni, înseamnă că nici bunicii mei nu sunt cazuri iremediabil pierdute. De aceea, într-un fel, Omul cu Iepurele este un simbol al speranței. Dacă el și-a dat seama de minciună, înseamnă că pot și ceilalți din generația lui”, spune Andrada Pandrea, o studentă care a împărțit miercuri seară protestatarilor banderole albe pe care a scris cu markerul sloganul protestelor: ”REZIST”.

 

 

 

 

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă