15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodBicicliști nervoși: s-a închis jumătate din Parcul Izvor!

Bicicliști nervoși: s-a închis jumătate din Parcul Izvor!

De marți seara, publicul nu mai are acces în jumătate din Parcul Izvor, cea dinspre Facultatea de Biologie, pe motiv de organizare festival. Bucureștenii din proximitatea zonei, în special bicicliștii, sunt nemulțumiți pentru că nu mai au acces la spațiul verde și-și pun întrebarea, îmbufnați, cât de legal este să aduci mii de oameni într-un parc.

Prima ediție a unui festival de tip ”tribute to” va avea loc în acest weekend în Parcul Izvor din București. De marți seara, jumătate din parc a fost închis și împrejmuit cu gard. Pe un afiș scrie ”Atenție! Vă rugăm să evitați această zonă! În acest perimetru se desfășoară lucrări de amenajare pentru festivalul HEYDAY. Vă mulțumim pentru înțelegere”. Bucureștenii au aflat imediat că nu mai au voie să să se dea cu bicicleta, să alerge prin parc sau să-și plimbe copii și nu înțeleg de ce le este invadat spațiul verde.

De vineri până duminică, va avea loc în acest perimetru prima ediție a HeyDay Tribute Bands Festival, cel mai mare festival internațional de trupe tribute – așa cum probabil ați auzit de Glastonbudget, care se desfăşoară în Leicester, Marea Britanie, și care adună an de an zeci de mii de iubitori de muzică bună. Organizatorii vor ca această primă ediție HeyDay să deschidă seria evenimentelor similare în Bucureşti pentru fanii hiturilor care au făcut istorie de-a lungul timpului. Adică, sigur festivalul se va repeta în anii viitori.

Dar nu asta e problema, toată lumea iubește muzica. Ca să vă dați seama de amploare, vă spunem că vor fi trei scene cu muzică live – Park Stage, River Stage, Stars Stage – pe care vor cânta nu mai puțin de 18 trupe tribute din Marea Britanie, Italia și România, din repertoriul Black Sabbath, Rihanna, Guns N’ Roses, AC/DC, Amy Winehouse, Led Zeppelin, The Doors, Elvis, U2, Whitesnake, James Brown, Aerosmith, Pink Floyd, Adele,  Beatles, Metallica, Queen, Michael Jackson. Veți avea parte de hituri celebre, precum “Sabbath Bloody Sabbath”, “Stairway to Heaven”, “November Rain”, Light my Fire”, “Thunderstruck”, “Let It Be”, “Michelle”, “We are the Champions”, “Nothing Else Matters”, “Beat it”, “Billie Jean”, “Hello”, “Umbrella”, “Rehab”. Prețurile nu sunt mari, de 15 lei pe zi sau 30 lei abonamentul pe tot weekend-ul. Așa că sunt de așteptat mii de oameni.

Organizatorii promit că vor proteja parcul

De aici se ridică întrebarea de ce organizatorii, respectiv Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București – CreArt, nu au ales un loc mai generos, cum ar fi zona Romexpo?! Nu știm dacă și-au pus întrebarea cum va fi pe viitor. Dar noi i-am întrebat dacă au idee cum va fi protejată iarba și arborii acum, la această ediție. Reprezentanta CreArt ne-a spus că vor fi protejate, dar felul cum se va face acest lucru ține de echipa de producție, nu de organizatori.

Izvor este unul din parcurile cele mai suferinde ale Capitalei. După ce că s-a construit pe locul fostei Mănăstiri Mihai Vodă și regimul comunist plănuia să se facă aici o imensă sală de conferințe, maidanul s-a transformat în parc abia după 1989. În 2005, cu ocazia organizării „Bucharest City Challenge”, în jurul Palatului Parlamentului, o parte din tribunele Circuitului de Formula 3 „Bucharest Ring” au fost instalate în parcul Izvor. Pentru a le face loc, au fost tăiate mai multe zeci de arbori, stârnind proteste ale organizațiilor ecologiste. În 2010, parcul a devenit generoasa gazdă a celor patru statui de la Universitate, mutate aici pentru terminarea lucrărilor de parcajul subteran.

Organizatorii anunță că în incinta Parcului Izvor, acolo unde se va desfăşura Hey Day, se amenajează un cort unde copiii pot participa la diverse activităţi, gratuit, în timp ce părinţii dau din cap în faţa scenelor.

Dar, tot organizatorii recomandă, dacă veniţi cu copii mici, să le puneţi pe urechi căşti de protecţie, căci nivelul decibelilor va fi destul de ridicat. Ca de obicei, accesul adulţilor nu este permis cu mâncare şi apă.

Dacă este legală organizarea festivalului într-un parc vă spunem noi că da. Este legal, pentru că Centrul Cultural al Primăriei, CreArt, a primit autorizația fără probleme de la Primăria Capitalei București. Petrecere frumoasă!

Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă