15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleFoodCopii maltratați în grădinița groazei din Constanța

Copii maltratați în grădinița groazei din Constanța

„Prin joacă copilul se dezvoltă intelectual, creativ, fizic, social și emoțional, dar pentru a amplifica efectele învățării este necesar contactul cu realitatea, nu doar imitarea ei”. Așa își face reclamă, pe pagina proprie de internet, Centrul de Dezvoltare și Educație „Micul Regat” din Constanţa. Din păcate pentru părinți, realitatea la care erau expuși copiii era pur și simplu îngrozitoare și de netolerat. Copiii erau bătuți, înjurați, obligați să doarmă în propria urină, îmbătați cu vin.

Primele suspiciuni au apărut la părinții unui copil care se întorcea acasă speriat, plin de vânătăi și avea coșmaruri noaptea. Aceștia i-au montat într-o jucărie de pluș un aparat de înregistrare. Astfel, au putut auzi cum erau chinuiți micuții de către îngrijitoare, care îi ameninţau, îi loveau şi bruscau. Camerele de luat vederi amplasate în săli au dezvăluit imagini șocante. În ele care se vede cum copiii sunt agresați de către îngrijitoare. În mod normal, camerele de supraveghere ar fi trebuit să funcționeze numai până la ora 12.00, după care, după ce micuții erau culcați, acestea erau oprite de către unul dintre angajați. La sfârșitul anului trecut, acesta a lipsit însă câteva zile de la serviciu, iar camerele nu au mai fost oprite, filmând abuzurile la care erau supuși copiii.

Plângere penală pe numele educatoarelor

În imagini se vede cum micuții sunt loviți, bruscați, târâţi şi amenințați, iar o fetiţă care a făcut pe ea a fost obligată să stea neschimbată și să doarmă în patul pe care îl udase. În multe dintre cadrele filmate se vede cum îngrijitoarele obișnuiau să-i pălmuiască pe copii peste față și peste cap. În plus, se pare că pentru a-i culca pe copii îngrijitoarele obișnuiau să le dea să bea vin ca să adoarmă.Părinții au făcut plângere penală la Parchetul Tribunalului Constanţa, pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă, procurorii începând cercetările. Procurorii precizează că, fiind un caz în care sunt implicaţi minori, nu pot face publice date despre anchetă. Surse judiciare spun că trei dintre angajatele centrului sunt cercetate în acest caz. Femeile ar avea și contractul de munca suspendat pe durata anchetei.

Grădinița nu avea autorizații

Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanța spun că grădiniţa respectivă, care este privată, nu are autorizaţie de funcţionare și nici acreditare. „Centrul nu este nici autorizat și nici acreditat. Ei erau obligați să ceară un aviz de la Inspectoratul Școlar. Atât timp cât nu l-au cerut, nu au intrat în baza noastră de date, astfel că nu-l putem verifica. Nu au cerut nici autorizare la ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar – n.r.). Ei puteau funcționa cu aviz de la noi și cu autorizația de la ARACIP; autorizație provizorie și apoi trebuiau să se acrediteze. (…) Părinții au încheiat contracte cu acest centru educațional. Cadrele respective care lucrau acolo aveau contracte cu acest centru, nu au fost înregistrate la ISJ”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanța, Cristina Ivan.

Taxele percepute părinţilor care au copiii înscrişi la Centrul de Dezvoltare și Educație „Micul Regat” din Constanţa sunt cuprinse între 550 de lei pe lună pentru programul de patru ore și 800 de lei pe lună la programul lung, 8.00 – 17.00, cu trei mese incluse. Aici învață copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. 

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă