11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăLifestyleFoodPovestea de succes a fraților Muntean, performerii hipismului clujean

Povestea de succes a fraților Muntean, performerii hipismului clujean

Doi frați clujeni, Ana și Mircea Muntean, au reușit să își transforme hobby-ul, prin pasiune, în performanță. Ei au devenit unii dintre cei mai valoroși sportivi clujeni, cu performanțe remarcabile în domeniul hipismului.

Mircea Muntean, de 21 de ani, a obținut un loc III în cadrul Campionatului Național, precum și numeroase premii I la concursuri precum cele din Sânnicolau Mare, Târgu-Mureș ori Rădăuți. Performanțe asemănătoare are și sora lui, Ana Muntean, în vârstă de 17 ani, care a reușit să obțină, de asemenea, locul III la nivel național, dar și numeroase locuri I în competiții precum cele din Sibiu, Târgu-Mureș ori Sânnicolau Mare.

Cei doi tineri îmbină performanțele sportive cu învățătura. Mircea Muntean este student în anul II la Facultatea de Automatizări-Calculatoare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, iar Ana Muntean este eleva liceului ”Lucian Blaga”, una dintre unitățile de îmvățământ din elita Educației clujene. Cei doi sportivi sunt legitimați la același club. Este vorba de Clubul Sportiv Hipic Royal MSD Sport, care a construit unul dintre cele mai noi manejuri din Transilvania, în comuna Apahida. Manejul, care a costat deja zeci de mii de euro, ar urma să adăpostească până la 10 dintre cei mai valoroși cai de sport din România. Dintre aceștia, patru sunt ai familiei Muntean, după cum spune tatăl celor doi tineri sportivi, omul de afaceri Dragoș Muntean.

”Avem doi cai de sport, precum și doi mânji care vor intra în curând în competiții”, spune Dragoș Muntean. Din păcate, deși manejul este gata de mai multă vreme și are toate autorizațiile în regulă, activitatea sa nu a putut fi încă pornită, cu toate că acesta se află într-o zonă a comunei Apahida care, potrivit Planului Urbanistic General, este dedicată activităților recreative, inclusiv a celor hipice. Și asta pentru că unii dintre vecini nu sunt de acord cu creșterea cailor în acest manej, cu toate că creșterea animalelor, precum porcii ori vacile, este una dintre ocupațiile obișnuite ale localnicilor, iar manejul respectă toate normele legale în vigoare. În prezent, caii de sport sunt ținuți într-un spațiu închiriat. Dragoș Muntean este decis să continue să sprijine perfomanțele celor doi copii ai săi, indiferent de greutățile pe care le va întâmpina.

O întâmplare fericită

Sportivul Mircea Muntean povestește că drumul spre performanță în acest sport nobil a început dintr-o întâmplare. ”Am făcut o vizită la o stână. Eram cu sora mea, iar ciobanii au văzut că ne plictisim. Așa că ne-au propus să ne plimbe cu un măgăruș. Am fost atât de încântat încât i-am spus tatălui meu că mi-a plăcut mai mult decât jocurile pe calculator. Ne-am întors a doua zi și ne-au urcat pe o iapă”, povestește Mircea Muntean. Astfel, cu acea plimbare făcută pe când era în clasa a VII-a a început drumul care l-a dus spre performanță. Cei doi frați au ajuns unii dintre cei mai buni sportivi din Cluj în domeniul hipic și niște specialiști ai săriturilor de obstacole, invitați inclusiv la competiții internaționale.

Antrenor de valoare

Cei doi sportivi sunt antrenați de marele maestru emerit al sportului românesc, Alexandru Bozan, unul dintre cei mai valoroși antrenori români. În cadrul clubului clujean mai activează sportiva Cristina Moldovan, care este și studentă la Facultarea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Ana și Mircea Muntean au devenit unii dintre cei mai apreciați sportivi clujeni

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă