13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleFoodFOTO. Ziua Europei la Metroul bucureștean

FOTO. Ziua Europei la Metroul bucureștean

Pe 9 mai, călătorii metroului din Capitală au fost invitați să celebreze Ziua Europei în 28 de stații desemnate să reprezinte, pentru o zi, cele 28 de state membre UE.

Cu acestă ocazie, bucureștenii au fost întâmpinați în stațiile de metrou cu spectacole de muzică și dans, expoziții artistice și degustări de vinuri și alte specialități. 

Stația de metrou Unirii 1 a fost aleasă să-i introducă pe bucureșteni într-o incursiune în Danemarca, organizată cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la București și a 12 companii daneze. Stația a fost amenajată cu mobilier danez, plante și flori pentru a crea atmosfera unei case sustenabile. Cunoscutul brand de încălțăminte danez ECCO a invitat cu această ocazie călătoarele din metrou să probeze pantofi din noua colecție primavară-vară 2014 și a pregătit vouchere de cumpărături.

În stația Austria  (Ștefan cel Mare) a fost prezentat un film de scurtmetraj experimental, în stația Slovacia (Piața Victoriei 2) a avut loc o expoziție de tablouri, în stația Suedia (Piața Victoriei 1) bucureștenii au fost invitați la un cocktail, gustări și muzică mixată de un DJ, în stația Irlanda (Aurel Vlaicu) călătorii au asistat la dansuri tradiționale, iar în stația Franța (Piața Romană) a fost organizată o degustare de mâncare cu specific franțuzesc.

28 de stații de metrou din București și-au schimbat denumirea, cu ocazia Zilei Europei, după statele membre ale Uniunii Europene:

Magistrala Pipera — Berceni: Slovenia (Pipera), Irlanda (Aurel Vlaicu), Italia (Aviatorilor), Slovacia (Piața Victoriei 2), Franța (Piața Romană), Lituania/Grecia (Universitate), Marea Britanie (Piața Unirii 2), Cipru (Tineretului), Croația (Piața Sudului);

Magistrala Republica — Dristor 2: România (Piața Iancului), Austria (Ștefan cel Mare), Suedia (Piața Victoriei 1), Germania (Basarab), Olanda (Grozăvești), Finlanda (Eroilor), Spania (Izvor), Danemarca (Piața Unirii 1) și Cehia (Timpuri Noi); magistrala Militari: Ungaria (Păcii) și Polonia (Politehnica).

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă