10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSănătateCampionatul Naţional de Ciclism pentru Amatori revine la Constanţa

Campionatul Naţional de Ciclism pentru Amatori revine la Constanţa

După o ediţie inaugurală care a adunat la start doar 80 de ciclişti şi a avut doar patru categorii pentru care s-au acordat titluri naţionale, Campionatul de Ciclism pe Şosea pentru amatori revine în forţă. 12 categorii pe criterii de vârstă şi… sex, 36 de titluri naţionale, premii inedite şi mult entuziasm, vor fi ingredientele celei de-a doua ediţii găzduită de Constanţa, evenimentul dorindu-se a deveni unul tradiţional pentru ciclismul românesc.

„Vom avea peste o sută de participanţi, poate chiar 200, iar interesul din jurul acestei competiţii este în creştere, aşa cum este şi pentru ciclism, în general. Ne bucurăm că FRC a ales această modalitate de a oficializa puţin ciclismul amator şi că putem aduce o competiţie interesantă la Constanţa. Sunt sigur că de la an la an vom creşte tot mai mult, iar sprijinul nostru va fi necondiţionat“, a declarat Mihai Orzan, reprezentantul DJTS între organizatorii competiţiei.

Artizan al proiectului, Victor Bănescu, şeful de la clubul Bilal Constanţa, şi-a exprimat, la rându-i, speranţa că acest tip de întrecere se va regăsi an de an în calendarul FRC, interesul arătat de forul central fiind foarte mare. Domnul Bănescu nu şi-a ascuns şi speranţele legate de descoperirea unor copii talentaţi care să dorească să facă sport de performanţă, la momentul de faţă situaţia profesioniştilor fiind cel puţin delicată.„Eu sunt sigur că vom depăşi cu mult numărul de anul trecut. Văd tot mai multă lume interesată de acest tip de întrecere şi de ciclismul amator în general, ceea ce îmi dă speranţe că vom reuşi să readucem pe linia de plutire un sport aflat în suferinţă“, a declarat Victor Bănescu, „susţinut“ şi de preşedintele contestat al FRC, Nicolae Plugaru.

„Avem un buget minuscul, chiar ruşinos pentru o federaţie aşa de mare, iar asta se vede în loturile naţionale. La acest moment nu ştiu dacă sunt zece profesionişti la nivel naţional, ceea ce este o jignire pentru un sport ca ciclismul. Chiar şi aşa, avem şanse mari să mergem cu trei sportivi la Campionatul Mondial şi să nu ne facem de râs. Competiţii de genul celei de la Constanţa sunt însă benefice pentru viitor şi sper ca 2015 să fie un an chiar mai bogat în întreceri decât a fost 2014“, a declarat acesta. 

PROCEDURĂ

Se mai fac înscrieri

Înscrierile pentru Campionat sunt deschise până sâmbătă la ora 9.00, cu o oră înainte de startul etapei de fond dintre Negru Vodă şi Agigea. Duminică, în scenă intră şi copii, cu un contratimp de 5 kilometri, seniorii având unul de 10 kilometri, urmat de un semifond (de la ora 15.00), pe distanţa de 40 de kilometri. Startul în cursă se va da sâmbătă.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă