12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSănătateCupa Constanţa la squash şi-a desemnat câştigătorii

Cupa Constanţa la squash şi-a desemnat câştigătorii

A fost un sfârşit de săptămână incendiar pentru pasionaţii de squash care s-au întâlnit la Cupa Constanţa 2014.

După două zile de concurs, întrecerea feminină a fost câştigată de Amanda Ryan. Pe doi s-a clasat Andra Petrica, iar pe trei a urcat Liliana Constantinescu. Alexandra Iordan, una dintre favoritele turneului a terminat doar pe patru. Ocupanta primului loc n-a avut rivală în concursul de la Constanţa şi le-a învins, pe rând, pe toate oponentele ei. Pentru jucătoarea Andra Petrică performanţa este una şi mai mare- a urcat pe doi deşi se află la primul concurs de acest gen. În fine, Liliana Constantinescu a reuşit să se impună în trei jocuri, dar a pierdut alte două, şi a terminat pe locul 3.

În divizia A, masculin, podiumul a fost: Vasile Hapun, Andrei Luchian, Horia Naumescu.

Favoriţii tuturor pentru primele două  poziţii, Andrei Luchian şi Vasile Hapun au confirmat aşteptările şi se menţin lideri în clasamentul întrecerii naţionale.

Finala i-a adus faţă în faţă pe cei doi. Andrei, intrat în teren parcă ceva mai motivat, a forţat atât cât să-l suprinda pe Vasile învingându-l, în primul set cu 11 – 6. Au urmat apoi trei  seturi câştigate de juniorul României care are în prezent rank-ul 21 în WSF World Junior Circuit.

Pentru ultima poziţie de pe podium, Marian Câmpean a cedat finala mică în faţa lui Horia Naumescu cu 1-2.

Vitalie Bîrlădeanu s-a impus în întrecerea masculină a Diviziei B. Podiumul a fost completta de Ştefan Robontu şi Alexandru Dragomir.

Valentin Butnaru şi Ştefan Rabontu au fost favoriţii concursului. Ştefan a avut acces la TOP 3, în timp ce Vali a prins o zi mai putin fastă şi a terminat competiţia departe de obiectivul pe care, cu siguranţă, şi l-a propus.

Dacă Bîrlădeanu, care ne-a impresionat printr-un joc energic este sau nu o surpriză va trebui să urmărim în timp, cert este că la Cupa Constanţa a arătat că şi-a dorit mai mult victoria decât adversarul său din finală.

In finala mică, Alexandru Dragomir l-a invins pe Dragoş Săcăleanu, un jucător care a început squash-ul cu doar un an în urmă dar care luptă la orice competiţie pentru podium.

La festivitatea de de premiere a fost anunţată şi înfiinţarea Federaţiei Române de Squash, al cărei preşedinte este Gelu Constantinescu. Şeful forului le-a vorbit celor prezenţi despre afilierea FR: Squash la European Squash Federation.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă