16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSănătateLaureatele cu aur ale României promovează Maratonul Internațional București

Laureatele cu aur ale României promovează Maratonul Internațional București

Patru sportive laureate cu aur la jocurile olimpice – Andreea Răducan, Georgeta Damian-Andrunache și Valeria Răcilă van Groningen – au mers astăzi 25 septembrie în școlile din București pentru a promova practicarea sportului în rândul copiilor și a-i invita pe aceștia să se înscrie la cursele gratuite din cadrul Maratonului Internațional București Raiffeisen Bank, care se va desfășura în perioada 4-5 octombrie 2014.

Delegația a vizitat Școala Gimnazială 146 I. Ghe. Duca, Școala Gimnazială Sfântul Andrei și Liceul Ștefan Odobleja. Peste 10.000 de participanți din peste 50 de țări vor lua startul la cea de-a șaptea ediție a Maratonului Internațional Raiffeisen Bank care se desfășoară week-end-ul viitor la București.

Sâmbătă, 4 octombrie, au loc cursele de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, care vor alerga între 850 m și 1,4 km. Tot sâmbătă, se va desfășura cursa “Jogging în scutece”, susținută de Programul de Sănătate pentru mame și sugari, la care părinții sunt invitați să alerge 850 m împingând căruciorul copiilor.

Pentru duminică 5 octombrie este programat maratonul propriu-zis, de 42 de km, precum și alte curse – semimaraton Volkswagen (21 Km), Vodafone Maraton Ștafetă (patru alergatori parcurg câte 10,5 km fiecare) și cursa populară Mega Image (2,9 km), la care pot lua parte și copiii cu varsta peste 13 ani.

Pentru cursele Tupperware, adresate copiilor, participarea este gratuită și înscrierea se mai poate face online până în data de 29 septembrie, pe site-ul Maratonului Internațional București – www.bucharest-marathon.com.

Începând din după-amiaza zilei de vineri 3 octombrie, vă puteți înscrie direct la Sport Expo, în spațiul special amenajat în Piața Constituției, de unde se ridică kiturile de participare și de unde se va lua și startul competițiilor.

Companiile care fac posibila cea de-a șaptea ediție a Maratonului Internațional București sunt: Raiffeisen Bank – partenerul oficial care dă şi numele evenimentului, Volkswagen – sponsor de cursă şi maşina oficială a RBBIM, adidas – sponsor tehnic, Vodafone – partener comunicații, Mega Image-sponsor Cursa Populară, Tupperware-sponsor Cursa Copiilor, SAMAS – Programul SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari – sponsorul Cursei Jogging în scutece, Isostar – energizantul oficial al MIB, Izvorul Minunilor – apa oficială a MIB, Hotel Athénée Palace Hilton, Petrom, Beko, City Grill-Hanul Berarilor, Uniqa, World Class, Global Relocation Services, Guard One, Media Image.

Partenerii media care susţin evenimentul sunt: TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, Digi 24, DigiSport, Național TV, Cartoon Network, Boomerang, Gazeta Sporturilor, Men’s Health, Revista Ioana, Casa Lux, Romania Liberă, Academia Cațavencu, Manager Express, In Your Pocket, Business Review, Alerg, Qbebe, Doxi, Proxi, Terra Magazin, 4run.ro.

Instituţiile partenere sunt: Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Tineretului și Sportului, Federaţia Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, AIMS alături de Smart Atletic, MPG, Fundația Olimpica Română, Hospice Casa Speranței, Viitor Plus, Little People, United Way România, Light into Europe, HHC România, WWF, Ro Club Marathon, 7card, Integrated Consulting Group, RATB.

Despre Asociația Bucharest Running Club (ABRC):

Bucharest Running Club organizează cele mai mari evenimente de alergare stradală din România: Semi-Maratonul Internațional București Petrom și Maratonul Internațional București – Raiffeisen Bank. Edițiile din 2013 au reunit peste 12.000 de participanți din peste 50 de țări. S-au oferit peste 400 de premii în bani și produse. 300 de voluntari și 5 ONG-uri asociate au fost implicate în procesul de organizare și au beneficiat de suport financiar pentru a-și dezvolta activitățile.

Cursele de maraton si semi-marton ale ABRC sunt înregistrate în cele mai prestigioase calendare ale curselor de alergare la nivel internațional – AIMS și IAAF, datorită standardelor înalte cărora li se conformează.

 

Despre delegația campioanelor olimpice:

Andreea Răducan – gimnastă română de talie mondială, medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplu medaliată cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică este în prezent comentator sportiv și jurnalist. Andreea a comentat concursurile de gimanstică feminină de la Jocurile Olimpice de la Atena, 2004. În 2010 a publicat prima ediție a cărții autobiografice Reversul medaliei.

Georgeta Damian-Andrunache este o canotoare română, multiplu laureată cu aur la Sydney 2000, Atena 2004 și Beijing 2008. Georgeta a vâslit în echipajul României de 8+1 care a câștigat probele aferente la Campionatele Mondiale în 1997, 1998 și 1999, și de asemenea la Olimpiada din 2000, unde a câștigat aurul și la proba de pereche femei. Împreună cu Viorica Susanu a câștigat proba de două rame fără cârmaci la Campionatele Mondiale din 2001 și 2002 și, de asemenea, la Jocurile Olimpice din 2004 și din 2008. În 2004 a câștigat și la proba de 8+1. Georgeta Damian-Andrunache deține, pe lângă medaliile olimpice, alte 11, dintre care 7 de aur, la Campionatele Mondiale.

Valeria Răcilă Van Groningen este preşedinta asociației Bucharest Running Club, inițiatoarea si organizatoarea Semi-Maratonului Internațional București Petrom și Maratonului Internațional București – Raiffeisen Bank, campioană olimpică la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vâsle şi medaliată cu bronz la Olimpiada de la Moscova 1980 la dublu vâsle. A câştigat două medalii de bronz şi două de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj în 1979, 1981, 1982, 1985. A participat la peste 25 de maratoane şi semimaratoane internaţionale. “Am convingerea că bucureştenii sunt adepţii unui mod de viaţă sănătos, iar alergând nu doar te menţii în formă, ci şi laşi în urmă toate gândurile negative, toată oboseala mentală acumulată în timpul zilei şi devii mult mai stăpân pe tine,” a declarat Valeria.

Cele mai citite

Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţului la energie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 75/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de...

Google Maps face viața șoferilor mai ușoară. Ce funcții noi a introdus

Google Maps vine cu noi update-uri. Șoferii sunt principalii beneficiari, mai ales conducătorii de mașini electrice. Modificări aduse aplicației Google Maps Noua actualizare introduce suport îmbunătățit...

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...
Ultima oră
Pe aceeași temă