11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSănătateRecord: Cel mai lung meci de fotbal din istorie, scor 475-473

Record: Cel mai lung meci de fotbal din istorie, scor 475-473

Cel mai lung meci de fotbal din istorie a fost jucat, de două echipe de amatori, în scop caritabil, începând de pe data de 19 iunie până pe 22 iunie. În total partida de la Kerbach, Franța, a durat 73 de ore, ceea ce reprezintă un record mondial.

 Două echipe de amatori din Franţa au jucat fără întrerupere, timp de 73 de ore, pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la maladia Crigler-Najjar, conform MediafaxScorul întâlnirii a fost 475-473.

Cele două echipe de câte 11 jucători şi şapte rezerve au jucat fără întrerupere, alternând în general două ore de joc cu două ore de odihnă pentru fiecare fotbalist, a explicat Vincent Stelletta, preşedintele asociaţiei caritabile Friends Association, care a organizat evenimentul. "La un moment dat am crezut că nu o să reuşim. Doi jucători au abandonat şi au fost spitalizaţi pentru scurt timp", a menţionat Stelletta.

El a adăugat că entuziasmul celor câteva mii de fani care au asistat la meci i-a motivat pe jucători, în ciuda "oboselii extrem de mari". "Suntem aproape siguri că recordul va fi omologat de Guinness. Avem martorii necesari şi am respectat regulile. Am decis să ne mobilizăm pentru a atrage atenţia asupra maladiei Crigler-Majjar, de care suferă Elena, fiica în vârstă de trei ani a unuia dintre prietenii noştri", a mai spus Vincent Stelletta.

Precedentul record, de 72 de ore, fusese realizat în Anglia.

Sindromul Crigler-Najjar reprezintă o afecţiune rară a metabolismului bilirubinei, substanţa formată din metabolismul sângelui. Tulburarea determină o formă ereditară de icter non-hemolitic conducând frecvent la leziuni cerebrale la copii.

Cele mai citite

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...

Numărul pensiilor speciale, în creștere în luna aprilie

Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane comparativ cu luna anterioară,...

Ministrul de externe thailandez demisionează neașteptat

Ministrul de externe thailandez Parnpree Bahiddha-Nukara a demisionat, a anunțat duminică guvernul, după ce a fost înlăturat din funcția de vicepremier în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă