5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSănătateSe încinge nisipul la Sibiu

Se încinge nisipul la Sibiu

Primul turneu de volei pe plajă organizat la Sibiu şi primul din ţară care are loc pe teren amenajat în centrul istoric al unui oraş, Sibiu Sands, a ajuns la cea de-a doua ediţie. Turneul începe mâine şi se încheie pe 27 iulie, fiind programat în Piaţa Mică din Sibiu.

Turneul de la Sibiu este acreditat de Federaţia Română de Volei, este inclus în calendarul competiţional naţional şi aduce la start cei mai buni voleibalişti din România.

Ediţia a doua propune fanilor voleiului şi un Open Feminin  la care vor participa jucătoare din lotul naţional.

„Ediţia din acest an a Sibiu Sands o să primească o nouă categorie, cea de Open Feminin. O să vedem un spectacol deosebit şi din partea fetelor reprezentative ale lotului national de volei. Şi la categoria masculin înregistrăm o evoluţie foarte bună. Anul trecut am avut primele trei echipe din ţară, campionii naţionali şi balcanici din ultimii şase sau şapte ani de zile. Lor le-a plăcut foarte mult evenimentul, condiţiile de organizare şi oraşul, şi prin prisma acestui fapt celelalte echipe din ţară au aflat repede de acest lucru şi anul acesta o sa avem 12 sau 16 echipe înscrise”, a declarat Andrei Dinu, organizator al evenimentului, potrivit findsports.ro.

Potrivit organizatorilor, în total, 35 de echipe din Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi Arad sunt aşteptate sa participe la editia din 2014, Sibiu Sands fiind o competiţie deschisă atât sportivilor profesionisti, cât şi celor amatori.
Joi sunt invitaţi să participe cei pentru care voleiul este un hobby, în cadrul categoriei de Mixt Amatori. Iar de vineri până duminică sunt programate categoriile de Open Feminin şi Masculin.

Competiţia se va desfăşura pe un teren amenajat de la zero în Piaţa Mică, pentru care vor fi folosiţi 230 metri cubi de nisip, patru metri cubi de lemn. Terenul este prevăzut cu instalaţie de nocturnă.Spectatorii vor avea la dispozitie o tribună de 400 de locuri.

La ediţia din 2013 au participat 18 echipe profesioniste şi de amatori din Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova, Constanţa şi Arad, împărţite pe două categorii: Mixt şi Open, concursul fiind urmărit de peste 4.000 de spectatori. Cele mai bune patru echipe din ţară, printre care şi medaliaţii cu aur şi argint din Campionatul Naţional de Volei pe Plajă, au jucat meciuri-spectacol, o parte pe nocturnă.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...
Ultima oră
Pe aceeași temă