12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAna Bogdan, cea mai bună performanță din carieră. S-a calificat în turul...

Ana Bogdan, cea mai bună performanță din carieră. S-a calificat în turul trei la Australian Open

Ana Bogdan (25 ani, 104 WTA) a învins-o pe adversara sa mult mai bine clasată (23 ani, 54 WTA) după două ore şi șapte minute de joc.

Bogdan, care va intra în premieră în top 100 după această victorie, a pierdut primul set fără drept de apel, cu 1-6, şi l-a început cu stângul pe al doilea, fiind condusă cu 2-0. Românca sa mobilizat şi a reuşit o revenire de senzaţie, cu şase ghemuri câştigate la rând.

Ana Bogdan a debutat mai bine în ultimul set, câştigând pe propriul serviciu, dar apoi Putinţeva a luat următoarele două ghemuri. Românca şi-a recuperat break-ul şi a rupt echilibrul, cu patru ghemuri consecutive, ducând scorul la 5-2, încheind conturile cu 6-3.

Bogdan a reuşit patru aşi (Putinţeva 1), a făcut trei duble greşeli, având procentaje mai bune la ambele servicii (68%-55% la primul, 43%-42% la al doilea), precum şi la mingile de break transformate (5/8, faţă de 4/8). Românca şi-a asigurat un cec de 142.500 dolari australieni şi 130 de puncte WTA, iar în turul următor o va înfrunta pe câştigătoarea duelului dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova şi americanca Madison Keys, cap de serie numărul 17.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă