13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBanii aduc fericirea în fotbal

Banii aduc fericirea în fotbal

Echipele de top din fotbal se laudă cu jucători de mare excepţie, dar şi cu salarii fabuloase! Chiar şi pentru fotbalişti! Aşa că sportivii nu mai sunt de mult ce au fost o dată, iar echipele sunt branduri care produc bani pe bandă rulantă. Numai că în afaceri, ca şi în sport, există suişuri şi coborâşuri. Sau pase proaste. Cert este că dacă azi sunt pe val câteva echipe, situaţia va fi cu totul alta peste doi, trei sau cinci ani. Sau poate chiar mâine.

Real Madrid este galactica Europei. Spaniolii valorează acum 3.3 miliarde de dolari şi au avut, anul trecut, încasări de 650 milioane de dolari. Cu toate astea, galacticii au urcat pe primul loc abia la finele lui 2013, conform unui top realizat de revista Forbes.

Imediat după galactici sunt diavolii de la Manchester United. Britanicii au o valoare de 3.16 miliarde de dolari şi au avut anul trecut încasări de 500 de milioane de dolari. Manchester United a făcut rocadă cu Real Madrid în topul celor mai valoroase echipe de fotbal.

Podiumul este completat de rivala de moarte a celor de la Real, echipa celui mai tare fotbalist al momentului, FC Barcelona. Catalanii au o valoare de 2.6 miliarde de dolari şi încasări de 613 milioane de dolari. Barcelona rămâne pe locul trei în clasamentul bogaţilor din fotbal.

Pe patru sunt alţi britanici. FC Arsenal are o valoare de 1.32 miliarde de dolari şi încasări de 368 de milioane. Arsenal a fost şi rămâne pe locul patru.

Locul cinci le revine nemţilor de la Bayern Munchen. Deţinătoarea Ligii Campionilor are o valore de 1.30 miliarde de dolari. Traseul de anul trecut din cea mai important întrecere continental intercluburi i-a adus în vistierie nu mai puţin de 468 de milioane de dolari.

AC Milan vine imediat pe locul şase. Italienii au o valoare de 0.94 miliarde de dolari şi au încasat anul trecut 326 de milioane de dolari.

Chelsea Londra se apropie de o valoare de un milliard de euro- în prezent valoarea clublui este estimată la 0.90 miliarde de dolari. 409 milioane de dolari au intrat în conturile clubului numai anul trecut.

Locul opt revine celor de la Juventus Torino. Italienii au o valoare de 0.69 de miliarde de dolari şi au încasat, anul trecut, 248 de milioane de  dolari.

Pe locul nouă e Manchester City care a intrat în top ten după o ascensiune de 4 locuri. Manchester City are o valoare de 0.68 miliarde de dolari şi încasări de 362 de milioane de dolari, în 2013.

În fine, Liverpool închide topul primelor zece echipe de fotbal din Europa. Cormoranii au o valoare de 0.65 de miliarde de dolari şi au încasat, anul trecut 296 de milioane de dolari.

 

 

 

 

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă