10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Cei mai puternici lideri din campionatele interne ale Europei. Singurul club...

FOTO Cei mai puternici lideri din campionatele interne ale Europei. Singurul club mai tare decât Steaua!

Prima parte a sezonului 2014-2015 a adus numeroase surprize pe tot cuprinsul Europei, atât în cele mai puternice campionate, cât și în Liga I sau în țările din regiune. Campioana României, Steaua, reușește să se mențină în topul continental la anumite capitole.

Liga 1, cu toate că este unul dintre campionatele cu cele mai mari probleme, are totodată și unul dintre cei mai autoritari lideri. Steaua, campioana en-titre, are șanse mari să câștige al treilea titlu consecutiv, după ce la pauza de iarnă înregistrează un avans de 9 puncte în fruntea clasamentului. De asemenea, Steaua are un golaveraj de +28, încasând doar 8 goluri în cele 17 etape care s-au scurs.

O singură echipă, din primele 30 campionate ale Europei, a reușit să depășească Steaua în ceea ce privește evoluția din campionatul intern, Bayern Munchen. Echipa lui Guardiola are 11 puncte avans, tot după 17 etape, a încasat doar 4 goluri și are un golaveraj de +37. De asemenea Bayern are doar trei egaluri și restul victorii, în timp ce Steaua are 1 egal și 2 înfrângeri.

Totuși există un club european care le depășește și pe Steaua și pe Bayern, însă el vine din unul dintre cele mai slabe campionate, cel din Malta. Hibernians are un avans de 15 puncte, după doar 16 etape. De asemenea a încasat doar 8 goluri, ca Steaua, dar are un golaveraj de +43.

Vezi în galeria FOTO cele mai puternice campioane de toamnă din ligile europene

Vecinii Ligii 1

Steaua rămâne echipa care domină la modul cel mai radical în campionat, din întreaga regiune. Videoton (Ungaria), Dinamo Kiev (Ucraina), CSKA Sofia (Bulgaria), Partizan Belgrad (Serbia) și Dacia Chișinău (Moldova) sunt celelalte campioane de toamnă din jurul României. Din regiune, doar Steaua și Dinamo Kiev sunt singurele echipe cu evoluții constante în cupele europene. Campioana de toamnă a Ucrainei, Dinamo, are 5 puncte avans față de Șahtiorul lui Mircea Lucescu, după doar 14 etape de campionat.

Fostă adversară a Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor, Ludogoreț este la 3 puncte în spatele liderului din Bulgaria, CSKA, după 19 etape.

Cu toate că aceste echipe nu reprezintă o forță în fotbalul european, cu excepția lui Bayern Munchen, ele sunt foarte puternice în campionatele interne în principal pentru că nu au adversari pe măsura lor. De regulă campionatele slabe, în care doar una sau două echipe evoluează de regulă în competițiile europene, au lideri autoritari. 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă