21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. TOP 10 jucători ai Cupei Mondiale 2014. Lider nu este Messi!

FOTO. TOP 10 jucători ai Cupei Mondiale 2014. Lider nu este Messi!

Topul celor mai buni jucători la Cupa Mondială 2014, bazat pe statisticile FIFA Castrol Index, oferă câteva surprize. Lionel Messi, cu toate că a fost ales cel mai bun jucător al turneului de către oficialii FIFA, el nu mai este lider atunci când vine vorba de statistici. 

Cel mai bun indice pentru desemnarea jucătorilor de top rămân statisticile, care nu pot fi păcălite, astfel că liderul acestui top are mai multă credibilitate în fața fanilor decât cel ales de o mână de oficiali ai FIFA, care desemnează la fiecare ediție ce jucători primesc trofee. Astfel că lider în clasamentul statisticilor este Toni Kroos, jucător care l-a depășit cu mult pe Lionel Messi.

Germania a fost echipa cu cele mai bune rezultate și la nivelul statisticilor, având 18 goluri marcate, 71 de șuturi la poartă. Germania a marcat 1 gol la fiecare 38 minute, față de media turneului, de 70 minute, respectiv 1 gol din 5 încercări, față de media de 10 încercări. De asemeni Toni Kroos și colegul său Mats Hummels au împreună aproape 1100 pase reușite din totalul Germaniei de 4.157.

Din top nu lipsește nici trio-ul olandez, Robben – Vrij – Vlaar, dar nici jucători surpriză, precum Oscar. Brazilianul Oscar, 22 de ani, și-a arătat clasa chiar și în dezastrul cu Germania, când țara sa a fost învinsă cu 7-1. El a marcat, după o acțiune proprie pornită de la centrul terenului, unicul gol al brazilienilor. La fel ca și la echipa de club, Chelsea, Oscar s-a dovedit a fi un foarte bun organizator al ofensivei. 

Statisticile în baza cărora a fost întocmit topul include mai mulți indici, cum ar fi: pase reușite, goluri, pase de gol, kilometri alergați etc.

 

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă