14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTinere, frumoase și bune la tenis - TOP 10 noul val

Tinere, frumoase și bune la tenis – TOP 10 noul val

Maria Şarapova, Ana Ivanovic, Daniela Hantuchova sau Sorana Cârstea nu au numai lovituri de mare efect în tenis, puncte multe şi bani care să le asigure o viaţă la care mulţi doar visează. Ele sunt şi unele dintre cele mai frumoase jucătoare de tenis din circuit. Vestea bună este că frumoasele tenisului au şi urmaşe care impresionează cu frumuseţea şi prospeţimea lor.

10. Pe locul zece în topul celor mai frumoase jucătoare de tenis din noul val este Elina Svitolina. Ea are doar 19 ani, vine din Ucraina şi este déjà pe locul 42 în clasamentul WTA. Svitolina a avut un 2013 de vis şi continuă să impresioneze şi în 2014. Acum un an, sportiva din Ucraina a câştigat Cupa Baku şi, la 18 ani, a devenit prima jucătoare de tenis din ultima perioadă care câştigă un turneu WTA. Victoria de la Baku i-a asigurat şi un salt de 32 de locuri în ierarhia feminină. Modelul jucătoarei de tenis este chiar fratele acesta, care a fost şi el jucător profesionist de tenis.

9. Sloane Stephens e în top 20 jucătoare ale lumii, pe 16, deşi nu are decât 21 de ani.

Stephens a devenit cunoscută acum un an, când a învins-o pe conaţionala ei, Serena Williams- lider în ierarhia WTA, în sferturile de finală ale Australian Open. Supărată din cauza rezultatului, Serena a şters-o din lista de prieteni de pe un cont de socializare şi a evitat-o o perioadă lungă de timp. Cele două au îngropat în cele din urmă securea războiului. Chiar şi aşa, Stephens nu a jucat până acum nicio finală de turneu WTA.

8. Laura Robson a intrat în circuitul WTA acum doi ani şi de atunci a bifat mult la capitolul frumuseţe. Din păcate, brianica de 20 de ani nu a reuşit să câştige până acum niciun turneu. Chiar şi aşa, Robson este pe locul 53. Cea mai bună performanţă a ei a fost disputarea finale Cupei Hopman, alături de compatriotul ei, Andy Murray. Şi tot cu Murray a jucat Robson şi în finala olimpică de la Londra, la dublu mixt. Cei doi au reuşit să câştige, acum doi ani, medalia de argint. Robson mai are în palmares calificarea în runda a patra la turnee de Mare Şlem: în 2012- la US Open şi, un an mai târziu, la Wimbledon.

Robson stă deocamdată pe tuşă după o accidentare mai veche.

7. Jovana Jaksic

Sârboaica are 20 de ani şi mai are mult de tras până să intre în top 100 WTA. Jaksic a intrat în atenţia fanilor tenisului după ce a reuşit să salveze 14 puncte de meci consecutive şi să câştige turneul ITF Arizona. Deocamdată, Jaksic este pe locul 133.

6. Garbine Muguruza vine din Spania, are 20 de ani şi ocuop locul 34 în ierarhia feminină. A început anul 2014 ca un veritabil uragan şi a învins-o pe Klara Zakopalova la turneul Moorilla Hobart din Australia. Tot la antipozi, dar la Open, jucătoare a ajuns până în runda a patra, după ce a eliminat-o pe Caroline Wozniacki. Apoi, în luna martie, Muguruza a fost la un pas de a câştiga turneul din Brazilia. A pierdut în faţa mult mai experimentatei Zakopalova.

5. Monica Puig încă mai aşteaptă prima finală de turneu WTA. Sportiva din Puerto Rico a intrat în inimile fanilor fiind considerată una dintre cele mai frumoase jucătoate din circuit. Are 20 de ani şi se pricepe şi la tenis- e pe locul 58 în clasamentul mondial. Puig a câştigat şase titluri la turneele ITF şi aurul la întrecerea feminină de la jocurile central-americane şi caraibiene din 2010. Puig n-a avut noroc la turneele de mare şlem. A ajuns, cu greu, in runda a patra la Wimbledon. Puig este fan declarat al liderului feminin din circuit, Serena Williams şi speră să îi calce pe urme jucătoarei de tenis din Statele Unite ale Americii.

4. Petra Uberalova este la un singur pas de podiumul frumuseţilor care au debutat recent în circuitul WTA. Are 19 ani, este din Slovacia şi nu mai are multe de arătat pe terenul de joc. Este pe locul 354 în clasament. Chiar dacă a sucit mintea bărbaţilor, Petra rămâne modestă ţi le răspunde celor care o întreabă de unde a moştenit frumuseţea: “Nu ştiu la ce vă referiţi. Cel mai probabil mă confundaţi cu altcineva”.

3. Amandine Hesse duce pe umeri povara unor rezultate fabuloase reulşite de conaţionalii ei în tenisul mondial. La 21 de ani, franţuzoaica este în primele 300 de jucătoare profesioniste ale lumii, pe 231. Hesse a pasionată de muzică, internet şi cumpărături şi a câştigat trei turnee de simplu şi două de dublu în turneul ITF.

2. Ani Vangelova aduce mai mult cu un fotomodel decât cu o jucătoare de tenis. Gurile rele spun că sportive din Bulgaria nu a ales deloc bine când a optat pentru tenis, iar rezultatele ei slabe confirm această bănuială- Vangelova este pe locul 974. Până acum. În 2014, sportiva a fost eliminată din runda inaugural la toate turneele ITF la care a participat. Mai rău de atât este că Vangelova nu a câştigat nici măcar un set. Aşa că la 20 de ani nu poate fi considerată o speranţă a tenisului mondial. Nici la bani nu stă mai bine. Până acum, frumoasa jucătoare a câştigat 10 000 de dolari.

1. Cea mai frumoasă jucătoare de tenis din noul val este Eugenie Bouchard. Şi nu doar în topul întocmit de jurnaliştii de la The Richest. Bouchard a ajuns până în semifinalele de la Australian Open în acest an şi a fost eliminată de Na Li, una dintre cele mai valoroase jucătoare ale momentului. La 20 de ani, Bouchard este pe locul 19 şi dincolo de punctele din circuit, sportiva din Canada i-a cucerit pe bărbaţii de pretutindeni cu frumuseţea ei. Are chiar o galerie numită “The Genie Army” şi care şi-a dobândit nopi adepţi cu fiecare meci câştigat de Genie la Australian Open.

 

 

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă