19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialTop 10: Vedetele Cupei Mondiale 2014

Top 10: Vedetele Cupei Mondiale 2014

Puţin peste 48 de ore ne despart de cel mai important turneu de fotbal-Cupa Mondială. Messi, Ronaldo sau Diego Costa sunt doar câţiva dintre jucătorii de la care fanii aşteaptă execuţii de mare fineţe dar şi inspiraţie. Pentru că miza este Cupa Mondială- cel mai râvnit trofeu din fotbalul mondial.

Valdes, Van der Wiel, Badstuber, Akaminko, Schmelzer, Gundogan, Strootman, Walcott, Reus, Ribery şi Falcao şi-au luat déjà adio de la Cupa Mondială. Fără ei, alţii sunt cele mai importante vedete ale turneului final din Brazilia.

10. Thibaut Courtois, Belgia

Portarul Belgiei a fost omul de bază al lui Atletico Madrid în câştigarea titlului în Spania. Tot Thibaut a făcut minuni în poarta lui Atletico şi în finala Ligii Campionilor, chiar dacă învingătoare a ieşit rivala Real. E un portar tânăr însă este considerat de specialişti unul dintre cei mai buni din lume. De altfel, a primit titlul de portar al anului 2010-2011 în Belgia, şi anul trecut, la finalul sezonului, cel mai bun portar din La Liga. Aşa că la mondial, totul depinde numai de el.

9. Mario Balotelli, Italia

Controversat, imprevizibil, dar şi letal în faţa porţii, Balotelli a arătat déjà ce poate face la Euro 2012 şi ar putea fi omul cheie al Italiei în lupta pentru Cupa Mondială. Balotelli a jucat 30 de meciuri în tricoul Italiei şi a marcat de 16 ori. Mulţi aşteaptă multe de la el la Mondialul din Brazilia.

8. Yaya Toure, Costa de Fildeş

ÎN 2010, jocul Ghanei la Cupa Mondială a atras atenţia specialiştilor în sport cu privire la talentul fotbaliştilor africani. Dacă cineva mai are dubii în acest sens înseamnă că nu l-a văzut jucând pe Yaya. Ivorianul joacă pentru Manchester City şi îşi reprezintă cu mândria echipa naţională. A fost declarat fotbalistul African al anului în 2011 şi 2012.

7. Diego Costa, Spania

Chinuit de o accidentare, atacantul de origine braziliană a făcut o treabă bună pentru Atletico Madrid cu care a câştigat titlul în Spania şi Liga Campionilor. Spaniolii îşi pun mari speranţe în fotbalist care pare apt de joc.

6. Thiago Silva, Brazilia

Brazilianul este unul dintre cei mai bine cotaţi fundaşi din lume şi chiar dacă toţi ochii vor fi aţintiţi pe Neymar în lupta pentru Cupa Mondială, omul lui PSG va fi la fel de important în jocul echipei gazdă a turneului final. Thiago Silva are o lună la dispoziţie să îşi demonstreze calităţile şi să arate că merită locul la echipa reprezentativă.

5.Eden Hazard, Belgia

Mulţi dintre fanii lui Chelsea dar şi cei mai împătimiţi susşinători ai Belgiei au considerat că performanţele lui Hazard au fost cumva la acelaşi nivel cu cele ale lui Ronaldo. Este cunoscut pentru creativitatea sa, viteza, și capacitatea tehnică și este descris ca un „mijlocaș neînfricat, exploziv, care atacă și poate schimba jocul”. Așa că tânărul de 23 de ani poate da lovitura la turneul final din Brazilia, cel mai important turneu din cariera lui de până acum.

4. Luis Suarez, Uruguay

Suarez le-a arătat tuturor de ce este în stare când nu face fotbalul de râs cu bufonăreala lui de prost gust. Liniştit în mod miraculos de şeful de la Liverpool, Brendan Rodgers, Suarez a fost încoronat cel mai bun jucător din Anglia la sfârşitul sezonului 2013/2014 după ce dat peste cap clasamentul marcatorilor şi aproape de i-a dus de unul singur pe cormorani către câştigarea titlului. N-a fost să fie, dar Suarez este cel mai de temut jucător al naţionalei Uruguay. De altfel, oamenii de fotbal nu prea dau şanse sud-americanilor să obţină rezultate bune, însă merg pe mâna talentului, formei bune şi dorinţei formidabile de a câştiga care îl caracterizează pe Suarez.

3. Cristiano Ronaldo, Portugalia

Cristiano Ronaldo a avut un sezon foarte bun. A reuşit să dea peste cap planurile lui Messi de a pune mâna pe încă un balon de aur, a pus serios umărul la câştigarea Ligii Campionilor şi i-a convins pe mulţi că este cel mai bun fotbalist al momentului. Ronaldo a fost chinuit de o accidentare, iar fanii Portugaliei au tremurat serios la gândul că idolul lor ar putea rata Cupa Mondială. Au fost liniştiţi de staff-ul portughezilor care spun că Ronaldo va fi în formă la debutul Cupei Mondiale. „Când joacă Ronaldo e ca şi cum meciul ar pleca de la 1-0”, a spus Carlo Ancelotti.

2. Neymar, Brazilia

Neymar a câştigat admiraţia fanilor şi este deja o celebritate în Brazilia. Neymar este unul dintre oamenii de la care brazilienii aşteaptă un nou titlu mondial. Neymar are un atac exploziv, un joc cu mingea foarte tehnic, este versatil în faţa porţii şi pare să aibă Cupa Mondială la picioare.

1. Lionel Messi, Argentina

Lui Messi nu i-a mers deloc bine în acest sezon, însă fanii Argentinei speră ca la echipa naţională, fotbalistul să facă un joc bun. Nu de alta, însă Ronaldo şi Suarez sunt cu ochii pe el în duelul celor mai buni jucători de la Cupa Mondială. Chiar dacă nu i-a mers bine, Messi a semnat contractul vieţii lui cu Barcelona care nu pare dispusă să îl cedeze altei echipe.Messi trebuie să depășească și problemele de sănătate care l-au tot sâcâit în ultima perioadă. Argentinianul este unul dintre pretendenții la trofeu și poate duce Argentina în finală. 

 

 

Cele mai citite

Începe Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...

3 genți de damă elegante, potrivite pentru ocazii speciale

În lumea modei, alegerea unei genți elegante pentru ocazii speciale poate fi esențială pentru a completa o ținută și a evidenția stilul și rafinamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă