17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialTOP Cele mai valoroase loturi ale Cupei Mondiale. Echipa de 1 miliard...

TOP Cele mai valoroase loturi ale Cupei Mondiale. Echipa de 1 miliard de dolari

Cupa Mondială este fără îndoială cea mai importantă competiție de fotbal din lume, iar atunci când vine vorba de valoarea loturilor finale trimise în Brazilia sumele sunt amețitoare. Cel mai scump lot este cel al campioanei en titre, Spania, ajungând la aproape 1 miliard de dolari.

Cele 32 de echipe care vor juca în turneul final al Cupei Mondiale, între 12 iunie – 13 iulie, au o valoare totală de piață de 9,7 miliarde de dolari, cea mai valoroasă echipă fiind cea a Spaniei, cu 916 milioane dolari. Astfel, Spania, valorează cât 10% din totalul echipelor prezente la CM.

În total, în Brazilia, se vor înfrunta 736 jucători, fiecare dintre cele 32 de echipe având la dispoziție un lot cu 23 de fotbaliști. Cel mai valoros jucător rămâne Lionel Messi, estimate de transfermarkt.com la circa 180 milioane dolari.

Dacă Spania este lider în acest top, la polul opus se află naționala Hondurasului, cu o valoare de piață de doar 31 milioane dolari, asemănător cu valoarea lotului unui club ca Dinamo București. Totuși, în clasamentul UEFA, Honduras ocupă un decent loc 30.

Vezi în galeria foto de mai sus TOP 20 cele mai valoroase echipe de la CM 2014

Echipele care încheie clasamentul, de pe locurile 20-32, sunt: Mexic (142 milioane dolari), Ghana (142 milioane), Nigeria (128 milioane), Grecia (118 milioane), Ecuador (92,5 milioane), SUA (85 milioane), Algeria (84,3 milioane), Coreea de Sud (76,5 milioane), Costa Rica (43,6 milioane), Iran (35,5 milioane), Australia (31,5 milioane), Honduras (31 milioane).

Cifrele topului sunt obținute în urma unor calcule, care i-au în considerare mai mulți parametri, făcute de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Sumele au fost apoi convertite, de la lira sterlină, la dolar.

  

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă