20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyle"Inventatorul tiki-taka", înmormântat la cimitirul Ghenchea. Mesajul lui Joseph Blatter

“Inventatorul tiki-taka”, înmormântat la cimitirul Ghenchea. Mesajul lui Joseph Blatter

Fostul selecționer Angelo Niculescu, decedat sâmbătă, este înmormântat, marți, la cimitirul Ghencea Militar. Dispariția sa a fost consemnată de mai mulți oameni de fotbal, printre care președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter.

"Vă rog să acceptați condoleanțele mele pentru dispariția fostului jucător şi antrenor Angelo Niculescu. El va fi ţinut minte pentru contribuţia adusă fotbalului românesc, în special ca inventator al stilului de joc tiki-taka. El a reuşit să califice echipa naţională a României la Campionatul Mondial FIFA 1970 – Mexic şi a atins sferturile de finală ale Campionatului European UEFA 1972 – Belgia. În numele întregii comunități fotbalistice internaționale, v-aș fi recunoscător dacă puteți transmite condoleanțele noastre familiei și celor dragi. Ne-am dori ca, într-o oarecare măsură, cuvintele noastre să aducă puțină pace și alinare în aceste momente triste", a transmis Joseph Blatter, conform site-ului oficial al FRF.

Fostul selecţioner Angelo Niculescu a încetat din viaţă, sâmbătă, la 93 de ani, şi va fi înmormântat astăzi la cimitirul Ghencea Militar.

Angelo Niculescu s-a născut la 1 octombrie 1921, la Craiova.

Fostul selecționer a stat pe banca tehnică a tricolorilor între 1967-1973, perioadă în care a avut mai multe reușite, printre care calificarea la CM Mexic 1970 și sferturi de finală la Europeanul din Belgia, din 1972. 

Tehnicianul român este considerat inventatorul stilului de joc "tiki-taka", devenit celebru după ce el a fost adoptat de FC Barcelona chiar dinainte de era Guardiola.

Cele mai citite

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă