16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyle"Mussone", dezlănțuit în Giulești. Scandal după ce FC Rapid și-a schimbat proprietarul!

“Mussone”, dezlănțuit în Giulești. Scandal după ce FC Rapid și-a schimbat proprietarul!

Angelo Massone, omul de afaceri italian care s-a luptat cu Valerii Moraru pentru preluarea clubului de fotbal FC Rapid, a declarat că va face plângere penală împotriva administratorului judiciar Cristina Andronache şi a fostului acţionar Adrian Zamfir. Italianul a ratat preluarea echipei, după ce Moraru a devenit acționar pe data de 25 iulie.

Massone nu l-a scăpat din colimator nici pe actualul patron, Valerii Moraru, despre care consideră că a acționat incorect și pe care l-ar putea acționa în justiție.

"Le-am cerut avocaţilor să iniţieze o procedură penală pentru fraudă împotriva Cristinei Andronache şi a lui Adrian Zamfir. Analizăm comportamentul lui Moraru, din punct de vedere juridic, el a acţionat incorect. Cred în justiţie de când sunt copil, am mare respect pentru România şi români şi cred că justiţia va face dreptate. Credem în potenţialul mare al Rapidului, am avut un proiect fotbalistic, suntem siguri că Rapid poate redeveni o mare echipă. Eu am respectat totul, eu pot ajuta Rapidul să ajungă din nou sus, nu voi ceda, decizia o va lua justiţia", a declarat Angelo Massone, potrivit Mediafax.

Investitorul italian a prezentat în cadrul conferinţei de presă un contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care susţine că i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deţinătorul a peste 99 la sută din acţiunile clubului giuleştean. "Am vorbit cu Cristian Andronache în luna iunie, iar după o serie de analize făcute în Italia, Cristina Andronache, care a condus tratativele, a scris o opţiune de achiziţonare a 99 la sută din acţiunile deţinute de Zamfir. Grupul nostru era dispus să cumpere clubul chiar dacă rămânea în Serie B. Am discutat cu sponsori italieni, care erau dispuşi să sponsorizeze clubul dacă eu deveneam acţionar majoritar. Am redactat un contract de achiziţionare a 99 din acţiunile cu Adrian Zamfir şi am devenit proprietarul clubului. Cristina Andronache nu era în Bucureşti şi i-am trimis o notificare la care încă nu a răspuns. După ce am semnat acest contract, am aflat că există un alt contract cu fanii. Este o fraudă. Noi am semnat un contract valid, Andronache a semnat cu noi o opţiune prin care arată că proprietarul era Zamfir", a spus italianul.

Massone a menţionat că actul de vânzare-cumpărare semnat de Valerii Moraru cu cei patru acţionari suporteri, prin care a preluat 75 la sută din acţiunile grupării giuleştene este nul. "Ce au semnat alte persoane nu putem să ştim. După discuţii cu avocaţii am aflat că într-o procedură de insolvenţă nu se poate ca acţiunile să fie vândute suporterilor care nu au niciun titlu şi nu oferă nicio garanţie creditorilor. Apoi, Moraru a cumpărat de la aceşti fani, însă din punctul meu de vedere totul este nul. Adrian Zamfir a venit să discute cu mine şi avocaţii mei, mi-a spus că este disponibil să nu semneze cu Moraru, însă nu în condiţii transparente. I-am spus că am venit în România să fac lucrurile pe masă, nu sub masă. Nu-mi plac astfel de comportamente", a explicat el.

Investitorul a precizat că nu va mai discuta niciodată cu Adrian Zamfir. "Doamna Andronache a semnat o opţiune de cumpărare, alături de Zamfir, spunându-mi că Zamfir e proprietarul. Eu am semnat cu Zamfir. Am făcut lucrurile care trebuie făcute. Eu nu voi mai vorbi cu Zamfir pentru nimic în lume, a semnat un contract, mi-a jurat şi apoi mi-a spus că acel contract era nul, că a fost făcut sub presiune. Că niciodată acel contract n-ar putea fi valid, că nu i-ar fi vândut niciodată lui Moraru. Eu nu mai vreau să-l văd", a afirmat Massone.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă