22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleManchester City a învins PSG, calificându-se în semifinalele Ligii Campionilor

Manchester City a învins PSG, calificându-se în semifinalele Ligii Campionilor

UPDATE 00:01: Manchester City s-a calificat în premieră în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, marţi seara, pe teren propriu, în urma victoriei cu scorul de 1-0 (0-0) în faţa formaţiei Paris Saint-Germain. 

—-

Manșa retur a sferturilor de finală programează tot marți seară și confruntarea dintre Manchester City și PSG. Cele două grupări se vor întâlni  pe Etihad Stadium.

După ce în tur ”cetățenii” au reușit să obțină o remiză în care au marcat două goluri, aceștia am putea spune că pornesc cu prima șansă la calificarea în penultimul act al competiției. Este evident însă că parizienii vin în Anglia cu gândul de a-și repara greșeala de acasă, fiind de așteptat să forțeze încă din startul întâlnirii. 

Manchester City a avut la un moment dat chiar și avantaj în partida de pe Parc des Princes, însă cred eu că până la urmă poate fi mulțumită cu rezultatul pe care l-a obținut. 

Golurile lui De Bruyne și Fernandinho le dau speranțe mari "cetățenilor" în vederea meciului de acasă, deoarece aceștia pleacă acum din pole-position în cursa pentru semifinale. Manuel Pellegrini pare a avea în sfârșit șansa de a salva sezonul modest pe care echipa sa l-a avut în campionatul intern. 

Să nu uităm că ea ocupă doar locul patru în Premier League, acolo unde a avut evoluții oscilante pe parcursul sezonului. Este evident faptul că Manchester City se va concentra în următoarea perioadă pe UCL, deoarece în meciul din week-end cu West Bromwich, Manuel Pellegrini a ținut pe bancă jucători precum Toure, Fernandinho, Clichy sau De Bruyne. 

Nici David Silva n-a jucat sâmbătă. Ibericul s-a plâns de unele dureri la gleznă, fiind destul de probabil ca el să revină în lot în vederea meciului de astăzi. Vincent Kompany s-a pregătit luni cu echipa, însă Pellegrini a anunțat că el nu este 100% apt de joc. 

Locul său în primul 11 va fi luat de către Otamendi, cel care a fost menajat la antrenamentul de ieri din cauza unei probleme medicale. Raheem Sterling nu este deocamdată pregătit să intre pe gazon, în timp ce Samir Nasri va urmări partida din tribune datorită faptului că n-are drept de joc în Liga Campionilor.

”Cred că întotdeauna această echipă a fost făcută ca să înscrie goluri. Lucrez aici de trei ani și întotdeauna am dat același răspuns. Suntem o echipă pregătită să înscriem gol. Dacă vom juca la 0-0, atunci cred că vom pierde. Dacă vom ajunge în semifinale va fi o realizare excelentă. Nu ne vom mulțumi însă doar cu asta. Jucăm fiecare meci cu gândul că suntem mai buni și vrem de fiecare dată să câștigăm”, a subliniat Pellegrini.

– Manuel Pellegrini (antrenor)

Ultimele meciuri: MANCHESTER CITY

09.04.16 PRE Manchester City West Brom 2 : 1  
06.04.16 LIG PSG Manchester City –  
02.04.16 PRE Bournemouth Manchester City 0 : 4  
20.03.16 PRE Manchester City Manchester Utd 0 : 1  
15.03.16 LIG Manchester City Dyn. Kiev 0 : 0  

 PSG a avut și ceva ghinion în meciul tur. Să nu uităm că Zlatan Ibrahimovic a ratat un penalty încă din minutul 14, suedezul reușind ca apoi, în mitanul secund, să trimită mingea în bară. Cu siguranță parizienii nu sunt mulțumiți de acest rezultat, deoarece ei sunt nevoiți să-și asume mult mai multe riscuri pe Etihad Stadium. 

Calificarea lor în semifinale nu este însă compromisă, deoarece aceștia au dovedit de nenumărate ori că pot face o figură frumoasă și în deplasare. De altfel nu trebuie să uităm că trupa lui Laurent Blanc s-a impus recent pe Stamford Bridge, iar acum este mult mai obișnuită cu atmosfera de pe stadioanele din Anglia. În week-end, antrenorul lui PSG a menajat la rândul său jucătorii importanți, astfel că ei se vor afla diseară la potențialul lor maxim. 

Formația oaspete vine însă la Manchester cu probleme destul de mari de efectiv. Atât David Luiz, cât și Matuidi sunt suspendați pentru cumul de cartonașe galbene și au fost lăsați acasă. Cel mai probabil cuplul de fundași centrali va fi format astfel din Silva și Marquinhos, în timp ce Di Maria ar putea fi retras la mijlocul terenului pentru a-l înlocui pe Matuidi. Verratti și Pastore sunt amândoi indisponibili din cauza accidentărilor, în timp ce Trapp este incert după lovitura la genunchi pe care a încasat-o în week-end.

M-am uitat din nou la meciul tur și vă asigur că noi trebuia să-l câștigăm. Nu am făcut însă acest lucru. Ar trebuie să nu mai vorbim despre el și să ne gândim la cel de mâine. Ne-am făcut planurile pentru manșa secundă, cea care va fi la fel de dificilă precum a fost prima. Cred însă că suntem capabili să realizăm ceva diferit.  

– Laurent Blanc (antrenor)

Ultimele meciuri: PSG

09.04.16 LIG Guingamp PSG 0 : 2  
06.04.16 LIG PSG Manchester City –  
02.04.16 LIG PSG Nice 4 : 1  
20.03.16 LIG PSG Monaco 0 : 2  
13.03.16 LIG Troyes PSG 0 : 9  

Echipe probabile:

Manchester City (4-2-3-1): Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – De Bruyne, Toure, Silva – Aguero

PSG (4-3-3): Trapp – Aurier, Silva, Marquinhos, Maxwell – Rabiot, Motta, Di Maria – Lucas, Ibrahimovic, Cavani

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă