15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleAlegeri FIFA: Maradona și-a anunțat candidatura

Alegeri FIFA: Maradona și-a anunțat candidatura

Fostul internaţional argentinian Diego Armando Maradona și-a anunțat candidatura la alegerile prezindețiale ale FIFA, care vor fi organizate după ce Josep Blatter a demisionat în urma scandalului de corupție.

“Maradona va candida la funcţia de preşedinte al FIFA. Mi-a spus acest lucru şi m-a autorizat să fac acest anunţ”, a scris Victor Hugo Morales, scriitor uruguayan, într-o postare făcută pe Twitter, potrivit Mediafax.

Diego Armando Maradona, în vârstă de 54 de ani, a fost unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai lui Joseph Blatter. El este a treia persoană care îşi anunţă candidatura pentru preşedinţia FIFA, după fostul internaţional brazilian Zico şi preşedintele Federaţiei Liberiene de Fotbal, Musa Bility.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Comitetul Executiv extraordinar al FIFA va avea loc la 20 iulie, la Zurich, şedinţă în care se va stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

Cele mai citite

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă