18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleAlegeri FIFA: Pe cine susține Burleanu în lupta dintre Blatter și van...

Alegeri FIFA: Pe cine susține Burleanu în lupta dintre Blatter și van Praag

Federaţia Română de Fotbal (FRF) îl va susține pe olandezul Michael van Praag la alegerile pentru președinția FIFA. Principalul contracandidat este Joseph Blatter, actualul șef al forului mondial.

"Astăzi, în Comitetul Executiv s-a votat în unanimitate ca FRF să-l susţină în alegerile pentru preşedinţia FIFA pe olandezul Mihael van Praag. Din câte am înţeles, dânsul va susţine, astăzi, o conferinţă de presă", a declarat Burleanu, conform Mediafax.

Comitetul Executiv al FRF a ratificat în şedinţa de miercuri o decizie anterioară a Comitetului de Urgenţă, scrisoarea de susţinere a preşedintelui Federaţiei Olandeze de Fotbal, Michael van Praag, fiind transmisă de acesta la sediul FIFA în cursul zilei de marţi, au declarat pentru MEDIAFAX, surse de la Casa Fotbalului.

Preşedintele Federaţiei Olandeze de Fotbal, Michael van Praag, a anunţat, luni, că se înscrie în cursa pentru preşedinţia forului mondial. Conform surselor menţionate, alături de România, scrisori de susţinere pentru van Praag au transmis şi asociaţiile din Luxembrug, Belgia, Olanda şi Scoţia.

Conform regulilor de înscriere a candidaturilor la preşedinţia FIFA, un participant la alegeri trebuie să fie susţinut de cel puţin cinci federaţii naţionale.

Anterior anunţului făcut de Michael van Praag, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a acuzat UEFA de lipsă de curaj, deoarece nu a desemnat un candidat la şefia forului fotbalistic mondial, pentru care elveţianul candidează la al cincilea mandat, informează presa internaţională.

"'UEFA vrea să scape de mine. Ei bine, să vină să mă înfrunte. Toată opoziţia vine de la UEFA, doar că nu are curajul să desemneze un candidat din rândurile sale. Aşa că să mă lase în pace şi să dea dovadă de respect", a declarat Blatter.

Blatter, în vârstă de 78 de ani, va candida pentru un al cincilea mandat la alegerile din mai.

Depunerea candidaturilor are loc până la 29 ianuarie. Alegerile vor avea loc la 29 mai, iar elveţianul Joseph Blatter, în funcţie din 1998, este marele favorit.

Ceilalţi candidaţi sunt francezii Jérôme Champagne, David Ginola şi prinţul iordanian Ali bin Al Hussein.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă