16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleAlegeri FIFA: Și-a retras candidatura, după ce a fost suspendat din funcție...

Alegeri FIFA: Și-a retras candidatura, după ce a fost suspendat din funcție pentru șase ani

Sud-coreeanul Chung Mong-joon și-a retras candidatura de la alegerile pentru președinția FIFA, după ce recursul său la decizia Comisiei de Etică a FIFA, de a-l suspenda pentru șase ani, a fost respins.

“Din cauza sancţiunilor nedrepte ale Comisiei de Etică, nu îmi pot depune candidatura astăzi. Mă retrag oficial din cursă”, a spus Chung Mong-joon, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută, recursul lui Chung Mong-joon, fost vicepreşedinte al FIFA suspendat şase ani de Comisia de Etică a forului mondial, a fost respins de o instanţă civilă din Zurich. Instanţa civilă nu a găsit nicio “încălcare de procedură” şi nicio “încălcare a drepturilor omului”.

Chung Mong-joon a fost suspendat la 8 octombrie pentru şase ani de Comisia de Etică a forului mondial şi amendat cu 100.000 de franci elveţieni (91.500 de euro), pentru activităţi care au încălcat Codul de Etică al forului, legate de atribuirea organizării ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 (Rusia) şi 2022 (Qatar).

Sud-coreeanul intenţiona să candideze la alegerile pentru postul de preşedinte al FIFA, care vor avea loc la 26 februarie 2016.

 

Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

Trafic restricționat pe perioada derulării celei de-a 13-a ediții a OMV Petrom Semimaratonul București

În weekend-ul 11-12 mai, Bucureștiul găzduiește cea de-a 13-a ediție OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON. Pentru buna desfășurare a evenimentului, restricțiile rutiere se vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă