17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleAlejandro Sabella va fi înlocuit din funcția de selecționer al Argentinei

Alejandro Sabella va fi înlocuit din funcția de selecționer al Argentinei

Alejandro Sabella nu va mai continua pe banca tehnică a naţionalei Argentinei după ce îi va expira contractul. Actuala înțelegere a selecționerului cu forul argentinian se întinde până în în luna septembrie, iar până acum nu i-a fost propusă nicio prelungire a contractului.

Sabella va ceda banca tehnică unui alt conațional, lista posibililor înlocuitori cuprinzând cel puțin 4 nume. Sabella, în vârstă de 59 de ani, a fost numit în funcţia de selecţioner în 2011, când l-a înlocuit pe Sergio Batista. Cea mai importantă reușită a sa pe banca Argentinei este finala Cupei Mondiale 2014, disputată împotriva Germaniei pe data de 13 iulie, pe stadionul Maracana. Argentinienii au fost învinși în finala turneului brazilian cu scorul de 1-0, în prelungiri.

Presa argentiniană scrie deja despre faptul că preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Julio Grondona, nu îi va prelungi contractul lui Sabella. Despărțirea va fi însă una bilaterală, având în vedere că nici Sabella nu intenționa să mai continuie la cârma naționalei argentiniene, făcând public acest lucru încă dinainte de debutul Cupei Mondiale.

Lista înlocuitorilor lui Sabella cuprinde nume precum: Gerardo Martino (fost antrenor la FC Barcelona), Jose Pekerman (selecţionerul Columbiei), Diego Simeone (Atletico Madrid) şi Ramon Diaz (fost la River Plate).

Atingerea ultimului act al Mondialului a fost cea mai bună performanță înregistrată de Argentina începând din 1990. Starul echipei conduse de Sabella a fost Lionel Messi, desemnat de FIFA cel mai bun jucător al turneului din Brazilia.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă