20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleAmenzi uriașe pentru Manchester City și PSG, după ce au încălcat fair-play-ul...

Amenzi uriașe pentru Manchester City și PSG, după ce au încălcat fair-play-ul financiar

Clubul englez Manchester City și liderul Franței, PSG, ar putea primi amenzi de până la 60 milioane euro din partea UEFA, după ce au încălcat regula fair-play-ului financiar. Cele două cluburi, cu bugete colosale, au depășit cu mult plafonul maxim al pierderilor financiare, stabilit de UEFA la 45 milioane euro.

Grupările Manchester City şi PSG ar putea avea limitate și loturile de jucători pentru Liga Campionilor, dar şi nivelul salariilor, în urma sancțiunilor impuse de UEFA, potrivit Mediafax.

Presa britanică susţine că lotul de jucători pentru Liga Campionilor va fi redus la 18-21 de jucători de fiecare echipă, în timp ce, în mod normal, fiecare formaţie participantă în cea mai importantă competiţie pentru cluburi din Europa poate înscrie 25 de fotbalişti.

De asemenea, un plafon salarial ar putea fi introdus pentru a se asigura că nivelul remuneraţiilor nu va creşte în loturile cu care cele două formaţii vor participa în Liga Campionilor.

Cele două cluburi au termen până vineri pentru a ajunge la un acord cu UEFA. În cazul în care nu vor ajunge la o înţelegere cu UEFA, cele două cluburi ar putea fi sancţionate în luna iunie de către o altă comisie.

La rândul său, cotidianul francez L'Equipe susţine că PSG nu mai are voie să crească nivelul salarial, având în vedere că acesta este cel mai mare din Europa (240 de milioane de euro). Astfel, PSG va putea transfera un jucător cu 60 de milioane de euro, însă nivelul salarial nu va avea voie să crească. Totodată, PSG va trebui să vândă un jucător înainte de a achiziţiona altul.

L'Equipe susţine că amenda de 60 de milioane de euro trebuie achitată în trei ani, iar clubul va fi obligat să reducă la 30 de milioane de euro deficitul până la finalul sezonului următor.

Nouă cluburi vor fi sancţionate de UEFA pentru încălcarea regulamentului de fair-play financiar, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt al forului european, fără a nominaliza vreuna dintre grupări.

Forul de la Nyon a pus în aplicare acest regulament începând cu sezoanele 2011/2012 şi 2012/2013. Astfel, bilanţul contabil al grupărilor în cei doi ani nu trebuie să înregisteze pierderi totale mai mari de 45 de milioane de euro, iar acestea să fie acoperite de propietarii cluburilor. Dacă acţionarii nu pot acoperi pierderile, ele nu trebuie să depăşească 5 milioane de euro/sezon.

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă