13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleAnghel Iordănescu: În amicalul cu Italia sunt importante atât rezultatul, cât și...

Anghel Iordănescu: În amicalul cu Italia sunt importante atât rezultatul, cât și jocul

Selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu, a declarat, duminică, la plecarea spre Italia, că pentru „tricolori“ sunt importante atât rezultatul, cât şi jocul în meciul amical cu reprezentativa pregătită de Antonio Conte.

„În primul rând, ar trebui să precizăm că ne-am dorit un meci precum cel cu Italia, cu una dintre echipele bune din Europa. Să nu uităm că Italia este la a şasea calificare consecutivă la un Campionat European, e campioană mondială, echipă cu mulţi jucători de valoare, jucători cu experienţă şi cred că îi va stimula pe băieţii noştri. Importante sunt atât rezultatul, cât şi jocul, avem nevoie să vedem exact disponibilitatea băieţilor noştri, să vedem unde ne aflăm“, a spus Iordănescu. 

Întrebat dacă îi este teamă să mai facă deplasări după atentatele de la Paris, selecţionerul României consideră că turneul final al Euro-2016 va avea loc totuşi în Franţa: „Eu cred că până la urmă Europeanul se va juca în Franţa. Mergem, avem încredere şi sper ca lucrurile să decurgă normal şi firesc“. Anghel Iordănescu a afirmat că pentru turneul final al Campionatului European o opţiune pentru baza naţionalei este cantonamentul formaţiei Paris Saint-Germain. “Într-adevăr, am făcut o opţiune lângă Paris, la cantonamentul echipei PSG, dar mai trebuie să vizităm în continuare câteva baze, sunt 67 de baze sportive unde putem să accesam. Aşteptăm tragerea la sorţi, după care vom lua o decizie“, a precizat Iordănescu.

Italia pregăteşte rezervele pentru amical

Pentru meciul cu România, de marți, care se va juca la Bologna, Antonio Conte are pregătite două planuri tactice.

Presa italiană scrie că selecționerul italienilor a testat la antrenamente două formule de echipă: una în 4-3-3 și alta în 4-4-2. Contra României, cel mai probabil, Conte va opta pentru formula cu 3 atacanți, în care cu siguranță se vor regăsi Gabbiadini și El Shaarawy, care n-au fost titulari cu Belgia, scor 1-3. Montolivo și Bonaventura, ambii de la Milan, ar putea fi noutățile de la mijlocul terenului, De Silvestri în defensivă, în timp ce în poartă va intra Sirigu sau Perin. 

Concluzia este că împotriva noastră, Italia va folosi o echipă din care vor lipsi mai mulți titulari obișnuiți, precum Buffon, Darmian, Bonucci, Candreva, Verratti, Marchisio, Pelle sau Eder, potrivit dolcesport.

Înainte de începutul meciului se va ține un minut de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Paris, anunță presa italiană. Pentru meciul amical cu echipa antrenată de Anghel Iordănescu cel mai ieftin bilet costă 10 euro, iar cel mai scump 40 de euro. Echipa probabilă a Italiei: Sirigu – Antonelli, Barzagli, Chiellini, De Silvestri – Bonaventura, Montolivo, Soriano – Gabbiadini, El Shaarawy, Zaza.

Partida amicală Italia-România va avea loc marţi, 17 noiembrie, de la ora 21.45, pe stadionul Renato Dall’Ara din Bologna.

Posibile adversare pentru România la Euro 2016

Echipa naţională a României îşi va afla adversarele de la Cam­pionatul European din 2016, primul său turneu final după o pauză de opt ani, în data de 12 decembrie, la Paris, unde va avea loc tragerea la sorţi a grupelor competiţiei găzduite de Franţa.La tragerea la sorţi din 12 decembrie se va stabili componenţa celor şase grupe ale Campionatului European din Franţa. Primele două echipe din fiecare grupă, plus cele mai bune patru reprezentative dintre ocupantele locurilor trei vor accede apoi în faza optimilor de finală ale Euro-2016. Turneul final al Campionatului European se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie 2016, în zece oraşe din Franţa, cu participarea în premieră a 24 de echipe naţionale.

Reprezentativa lui Iordănescu va fi poziţionată în urna a treia valorică la tragerea la sorţi din iarnă, chiar dacă nu se ştiu încă rezultatele de la baraj. Totuşi, indiferent de soarta meciurilor, România nu poate urca în urna a doua şi nici nu poate coborî în cea de-a patra, astfel că putem face exerciţii de imaginaţie pe seama unei posibile grupe.

Secundul naţionalei, Daniel Isăilă, speră ca tricolorii să iasă din grupe, aşa cum s-a întâmplat în 2000, dar pentru a se realiza acest obiectiv e nevoie şi de şansă la tragerea la sorţi. Tehnicianul a identificat adversarii abordabili, conform poziţionării lor în urne, şi crede că, în măsura în care norocul  va fi de partea noastră la tragerea la sorţi, există şanse pentru fazele finale ale turneului.

„Din prima grupă aş alege Portugalia sau, de ce nu, Anglia pentru că avem un ascendent moral în faţa lor. Din urma a doua aş alege dintre Elveţia şi Suedia. Din ultima grupă, aş vrea Irlanda de Nord. Îmi pare o echipă accesibilă, am avut ceva ocazii în meciurile cu ei”, a declarat Daniel Isăilă pentru ProSport.

Echipele calificate până în acest moment la Euro: România, Irlanda de Nord, Islanda, Cehia, Belgia, Țara Galilor, Spania, Slovacia, Germania, Polonia, Anglia, Elveția, Austria, Rusia, Italia, Croația, Albania, Franța, Turcia, Portugalia. 

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă