10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleAntrenorii resping ideea boicotării Cupei Mondiale din Rusia

Antrenorii resping ideea boicotării Cupei Mondiale din Rusia

Antrenorii unor echipe naţionale de top, precum Vicente del Bosque, antrenorul Spaniei sau Joachim Low, cel al campioanei mondiale, Germania, resping ferm ideea boicotării Cupei Mondiale din Rusia.

Un boicot european al evenimentelor sportive prevăzute să se desfăşoare în Rusia, inclusiv al Cupei Mondiale de fotbal, au fost evocate la începutul lunii septembrie, într-un document de lucru al ţărilor membre ale UE.

"Ideea unui boicot al Cupei Mondiale din Rusia nu va avea susţinerea familiei selecţionerilor şi antrenorilor de fotbal", a declarat Vicente de la Bosque, în timpul unei conferinţe tehnice post-CM 2014, organizată la Sankt Petersburg.

"Noi încercăm să-i adunăm pe oameni, nu să-i separăm. Noi suntem sportivi şi nu facem politică. Noi îi susţinem pe cei care joacă fotbal", a adăugat spaniolul, potrivit Mediafax.

"Nu cred în această idee nicio secundă", a precizat directorul tehnic naţional francez Francois Blaquart.

Selecţionerul campioanei mondiale, Joachim Low, a refuzat să se refere la posibile sancţiuni împotriva Rusiei. "Nu am intenţia de a comenta apelurile sau deciziile politice. Rusia este foarte motivată şi are totul pentru a organiza o mare Cupă Mondială", a subliniat Low.

 

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...

Germania arestează trei persoane suspectate că au colaborat cu serviciile secrete chineze

Trei germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze. Se pare că aceștia au predat tehnologie care ar putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă