10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleArena Națională va beneficia de un sistem de iluminare cu ultraviolete pentru...

Arena Națională va beneficia de un sistem de iluminare cu ultraviolete pentru gazon

Problema gazonului de pe Arena Națională ar putea fi rezolvată o dată cu achiziționare de către Primăria București a unui sistem de iluminare artificială cu ultraviolete. Sistemul ar trebui să prelungească durata de viață a gazonului.

"Stadionul aparţine primăriei şi este un grafic de lucrări. S-a achiziţionat acel sistem cu unde ultraviolete pentru a creşte durata de viaţă a gazonului. Şi gazonul va fi schimbat. Va fi un gazon foarte bun. Până la meciul cu Ungaria va fi schimbat, astea sunt informaţiile pe care le am", a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, potrivit Mediafax.

Oficialii primăriei doreau achiziţionarea unui astfel de sistem de iluminare, dar şi al unuia de microclimat încă din 2011, când Arena Naţională a primit dreptul de organizare a finalei Ligii Europa din 2012.

Preşedintele FRF a afirmat că urma să aibă o întâlnire cu reprezentanţi ai suporterilor echipei naţionale pentru că există riscul ca în cazul unor incidente la partida cu Ungaria, naţionala României să dispute următorul meci de pe teren propriu, cel cu Irlanda de Nord, cu porţile închise: "Am o întâlnire cu suporterii echipei naţionale pentru că trebuie să pregătim meciul cu Ungaria, pentru că România se poate afla în situaţia ca la meciul următor să joace cu uşile înschise. Vedem ce dezavantaje îţi poate aduce o astfel de situaţie. Cred că nu avem nevoie de aşa ceva. Nu îmi asum că îi pot potoli, dar trebuie să ajungem la un consens. Şi suporterii suferă şi federaţia suferă atunci când joci cu porţile înschise".

România va întâlni naţionala Ungariei, la 11 octombrie, pe Arena Naţională, într-o partidă din cadrul grupei F de calificare la Euro 2016. În campania anterioară, pentru calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, meciul Ungaria-România, scor 2-2, în 22 martie 2013, s-a jucat fără spectatori, după ce UEFA a sancţionat federaţia maghiară, în urma unor scandări rasiste ale fanilor la un amical cu Israelul.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă