13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleASA Tg Mureș, în afara Europei, pentru un an de zile

ASA Tg Mureș, în afara Europei, pentru un an de zile

ASA Târgu Mureş a fost exclusă pentru un sezon din cupele europene, din cauza încălcării reglementărilor financiare impuse de Uniunea Europeană de Fotbal, a anunţat joi forul continental, într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

Alături de ASA, UEFA a mai exclus pentru un an din competiţiile continentale echipa ucraineană Dnepr Dnepropetrovsk, finalista ediţiei trecute a Europa League, precum şi formaţia Inter Baku (Azerbaidjan), ambele din acelaşi motiv.

Forul european a precizat că interdicţiile vor fi aplicate începând cu următorul sezon în care cluburile respective se vor califica în cupele europene, sancţiunea fiind valabilă pentru următoarele trei campanii continentale (2016/2017, 2017/2018 şi 2018/2019). 

UEFA nu a oferit alte detalii în legătură cu aceste sancţiuni, precizând că va publica deciziile complete în cursul săptămânii viitoare.

În 23 martie, ASA Târgu Mureş a anunţat că va intra în procedura de insolvenţă şi că speră ca în trei ani să găsească soluţii viabile pentru evitarea falimentului şi menţinerea echipei în prima ligă.

Clubul ardelean a motivat decizia de intrare în insolvenţă prin blocarea în conturi a sumei de 7 milioane de lei. ASA a menţionat că, deoarece nu poate accesa aceşti bani, este forţată să renunţe la participarea clubului în competiţiile europene şi să intre în procedura de "INSOLVENŢĂ şi REORGANIZARE (ceea ce nu înseamnă oprirea activităţii !)". Ca urmare a deciziei de joi şi a anunţului ASA Târgu Mureş, este posibil ca o echipă din play-out să ajungă în cupele europene.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă