11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleAtletico Madrid deschide, la București, prima sa academie de fotbal din Europa

Atletico Madrid deschide, la București, prima sa academie de fotbal din Europa

Atletico Madrid a deschis, în România, prima sa academie de fotbal dintr-o altă țară europeană decât Spania. Proiectul, înființat împreună cu Regal Sport Club București, se întinde, pentru început, pe o perioadă de 4 ani. Nu mai puțin de 7000 de copii din întreaga lume sunt afiliați academiilor de fotbal ale clubului spaniol.

Prezent la eveniment, Enrique Cerezo, Președintele Clubului Atletico de Madrid, a declarat că aceasta este prima școală de fotbal deschisă de Atletico pe teritoriul Europei. "Am ales România pentru că există o comunitate românească puternică în Spania şi pentru că suntem legaţi sufleteşte de Bucureşti, unde am câştigat UEFA Europa League în 2012", a mai spus președintele clubului madrilen, care consideră că Bucureștiul a intrat deja în inimile suporterilor spanioli după finala Europa League, disputată între Atletico Madrid și Atletic Bilbao.

Academia de fotbal Atletico de Madrid de la București este un proiect integrat într-o strategie mai largă de expansiune a clubului spaniol la nivel internațional. Atletico de Madrid va pune la dispoziția academiei nou înființate la București metodologia proprie de formare a tinerilor fotbaliști și va numi un Coordonator General cu rolul de a superviza activitatea academiei. Începând cu sezonul 2014-2015, echipele Regal Sport Club București vor participa la competițiile municipale și naționale sub numele Atletico de Madrid.

Claudiu Florică, Director General al Regal Sport Club Bucureşti, consideră că inaugurarea noii academii de fotbal va duce la dezvoltarea fotbalului la nivel de juniori. "Speranţele fotbalului românesc vor avea oportunitatea de a-şi valorifica şi dezvolta abilităţile sportive, sub o supervizare de maximă exigenţă. De asemenea, tinerii fotbalişti vor intra în contact, prin accesul la cultura şi educaţia sportivă a uneia dintre cele mai celebre şcoli de fotbal din Europa, cu valorile umane, spiritul competitiv şi de fair-play caracteristice fotbalului iberic" a mai spus Claudiu Florică.

În baza contractului de colaborare, Atletico de Madrid va avea dreptul de preempțiune pentru selectarea oricăruia dintre jucătorii Regal Sport Club București, pentru a fi transferați la clubul Atletico de Madrid sau prin intermediul lor la alte echipe din campionatul Spaniei. Astfel juniorii formați la academia din București vor fi afiliați la campioana Spaniei, Atletico de Madrid.

La ceremonia de semnare au participat Enrique Cerezo, Președintele Clubului Atletico de Madrid, Emilio Guttierez, Director General al clubului spaniol, German Robles, Director General al Fundației Atletico de Madrid, Claudiu Florică, Director General Regal Sport Club Bucureşti şi Mihai Badea, Preşedinte al Regal Sport Club Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă