16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleAvancronică Liga Campionilor: Juventus - Real Madrid, duelul care poate schimba toate...

Avancronică Liga Campionilor: Juventus – Real Madrid, duelul care poate schimba toate calculele

Liga Campionilor continuă, marți, cu primul meci din semifinale, mult-așteptatul duel dintre Juventus și Real Madrid. Un meci cu o singură favorită, la prima vedere, a fost întotdeauna o adevărată provocare pentru spanioli.

Juventus – Real Madrid (ora 21.45, Juventus Stadium, Torino)

Juventus și Real Madrid se vor confrunta pentru a 17-a oară în cupele europene, meciul de pe Juventus Stadium fiind așteptat mai ales de fanii din Italia, care speră la o minune. Real Madrid va porni ca favorită, având în vedere că este campioana en-titre, iar lotul ibericilor nu duce niciodată lipsă de jucători de valoare, chiar și cu Benzema indisponibil.

Bătrâna Doamnă/"Bătrâna" cu coasa

Aparent cea mai accesibilă echipă din semifinalele Ligii Campionilor, Juventus a fost mereu o echipă dificilă pentru Real. De patru ori i-au întâlnit galacticii pe italieni, în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, însă doar o singură dată au reușit să-i elimine. Real nu a mai câștigat pe terenul lui Juventus din 1986, din turul al doilea al Cupei Campionilor, însă atunci ibericii se impunea la penaltiuri, la capătul unei duble manșe în care scorul general fusese 1-1. De altfel Juventus este neînvinsă, pe teren propriu, în Europa, de 12 meciuri consecutive. Astfel, "Bătrâna Doamnă" este mai de grabă un coșmar, sau "Doamna cu coasa" pentru Real.

Cu toate că la general, Real conduce cu 8-7 (1 meci egal), în confruntările cu Juventus, italienii le sunt superiori adversarilor săi, pe teren propriu. Madridul nu a mai câștigat în Italia de 7 partide, având un record negativ în toate duelurile cu echipele din Peninsulă.

Factorul decisiv – presiunea 

Într-un meci cu doi giganți ai fotbalului, un factor decisiv ar putea fi presiunea de pe umerii galacticilor, care ar putea schimba calculele. Juventus este deja campioană în Italia, iar finala Cupei este departe, astfel că Massimiliano Allegri, tehnicianul italienilor, își poate concentra toate resursele pe dubla cu Real Madrid. În plus, la Juve, vor fi disponibili majoritatea jucătorilor de bază, mai puțin Pogba.

Real Madrid se află la 2 puncte în spatele Barcelonei, în campionat, cu doar 4 etape înainte de final, iar presiunea titlului în Spania ar putea fi una prea apăsătoare pentru echipa lui Carlo Ancelotti. Pentru tehnicianul italian, care a ratat și Cupa Spaniei, Liga ar putea fi singurul obiectiv valabil. Real Madrid are însă un avantaj  – Ancelotti cunoaște bine fotbalul italian și a antrenat-o chiar și pe Juventus – și un dezavantaj – lipsa lui Benzema, un foarte bun pasator pentru Cristiano Ronaldo și marcator constant în același timp.

Într-un astfel de duel este foarte posibil ca echipa care deschide scorul să ajungă destul de ușor și la 2-0, după care orice va fi posibil, inclusiv o eliminare a handicapului. Totuși la casele de pariuri s-a pariat cel mai mult pe rezultatele: 1-0 (Juventus) și 1-1.

 

 

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă