12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleAvancronică Steaua - Pandurii, finala Cupei Ligii. Gâlcă și Iordănescu, în lupta...

Avancronică Steaua – Pandurii, finala Cupei Ligii. Gâlcă și Iordănescu, în lupta pentru primul trofeu

Steaua și Pandurii Târgu Jiu se vor întâlni, miercuri, de la ora 20.00, pe Arena Națională, în finala Cupei Ligii Adeplast. Ambii antrenori, Gâlcă și Iordănescu, râvnesc la trofeul care ar putea fi primul din cariera lor.

Dincolo de premiul de 170.000 euro, care ar cântări mai mult în bugetul restrâns al unui club precum Pandurii, meciul va fi unul al orgoliilor, în ciuda faptului că există o lungă colaborare între cele două cluburi în ceea ce privește transferul de jucători. De altfel Pintii va avea șansa să evolueze împotriva fostei sale echipe Steaua, la care nu este exclus să revină din vară.

Edi Iordănescu vrea să profite de forma slabă arătată de Steaua în ultimele etape și să iasă învingător din acest duel, aceasta fiind singura sa șansă de a-și trece în palmares un titlu. De cealaltă parte Gâlcă a ratat toate obiectivele din acest sezon, începând de la Supercupa din 2014, până la primăvara europeană și este foarte aproape să piardă și titlul. Un prim trofeu pe Arena Națională ar însemna mult pentru tehnicianul stelist, care dacă va rata titlul va mai avea o ultimă șansă la un trofeu, finala Cupei României, cu U Cluj, din 31 mai.

Pentru steliști săptămâna aceasta înseamnă două finale, cea din Cupa Ligii și penultimul meci al campionatului, cu FC Botoșani, de duminică. Astfel că o victorie în fața Pandurilor le-ar ridica foarte mult moralul steliștilor înaintea ultimelor 2 etape ale Ligii I.

Echipe probabile:

Steaua: Cojocaru – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Bourceanu, Filip – Chipciu, Stanciu, Iancu – Țucudean

Pandurii: Mingote – Ungurușanu, Cordoș, Vasilijevic, Momcilovic – Elton, Mrzaljak – Nicoară, Răduț, Buleică – Shalaj.

A patra echipă ca valoare a lotului din Liga I, Pandurii (16,6 milioane euro) va evita retrogradarea în proporție de 90%, duelul cu CSMS Iași, de duminică putând fi decisiv.

Steaua, al cărui lot este evaluat la 37,1 milioane euro, conform transfermarkt.com, va avea mai multe soluții în meciul cu echipa lui Iordănescu, atât în primul 11, cât și pe banca de rezerve.

În ultimele 10 dueluri dintre cele două Steaua s-a impus de 3 ori, Pandurii de 2, iar 5 partide au fost remize. În turul campionatului Steaua a reușit scorul sezonului, 6-0, pe teren propriu, în timp ce pe 15 martie, în retur, gorjenii s-au impus cu 3-1. Era unul dintre meciurile care avea să anunțe începutul declinului pentru liderul campionatului.

Forma arătată de cele două cluburi în ultimele 5 meciuri este una similară, cu stelștii luând 10 puncte, iar gorjenii 7. Ultimul meci al Stelei a fost victoria dramatică de pe terenul lui FC Brașov, scor 3-2, în timp ce Pandurii a remizat, scor 1-1, la Botoșani.

Steaua rămâne favorita duelului din această seară, însă Pandurii a avut o creștere de formă în retur, arătând mai multă siguranță în joc, după ce a înregistrat 6 victorii, față de doar 3 în tur. 

Casele de pariuri oferă cote de 1.90-2.00 pentru Steaua, respectiv 3.50 pentru Pandurii dar și pentru un meci egal. Scorurile de 1-0 (Steaua) și 1-1, după timpul regulamentar de joc, sunt considerate cele mai probabile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă