20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleBlatter: Nu am demisionat din funcția de președinte FIFA!

Blatter: Nu am demisionat din funcția de președinte FIFA!

Joseph Blatter, președintele FIFA, a spus că el nu și-a dat demisia niciodată din funcția pe care o ocupă, ci că și-a pus mandatul la dispoziția congresului extraordinar.

“Nu am demisionat, ci mai degrabă mi-am pus mandatul la dispoziţie în cadrul unui congres extraordinar”, a declarat Blatter, informaţie confirmată şi de un purtător de cuvânt al FIFA, conform Mediafax.

“Putem confirma că preşedintele a fost citat corect”, a spus purtătorul de cuvânt.

Citește și Diego Maradona a suferit o pierdere imensă. Deces în familia starului argentinian

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Comitetul Executiv extraordinar al FIFA va avea loc la 20 iulie, la Zurich, şedinţă în care se va stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului.

 

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă