10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleBoroi vrea negocieri între CSA și clubul lui Becali. Ce este dispus...

Boroi vrea negocieri între CSA și clubul lui Becali. Ce este dispus să cedeze

Preşedintele CSA Steaua, George Boroi, a spus că vrea un dialog între organizația sa și clubul FCSB, patronat de Gigi Becali. Armata ar fi dispusă să închirieze terenurile de antrenament și să cedeze marca.

“Am evitat în general să vorbesc despre acest subiect. Am vorbit prin comunicate de presă. De aici apare şi dezavantajul nostru, acela de a vorbi instituţional, iar de partea cealaltă vorbeşte o societate privată. Eu sunt un om al sportului, dar în funcţia în care sunt reprezint o instituţie respectabilă. Notificarea pe care am făcut-o FCSB-ului spune foarte clar că ne exprimăm acordul de a încheia o nouă colaborare cu dumnealor pentru sezonul 2015-2016. În acelaşi timp, am atras atenţia că trebuie pusă în aplicare şi respectată hotărârea ICCJ la data la care a fost pronunţată. Din păcate, această remarcă a fost interpretată ca o condiţionare a poziţiei noastre, a acordului pe care l-am dat, dar, aşa cum am fost permanent deschişi, eu spun încă o dată că suntem dispuşi spre dialog. Şi nu exclud posibilitatea ca în următoarele două zile înainte de a anunţa clar că ne-am aşezat în poziţii diferite să ne revedem la masa tratativelor”, a spus Boroi, conform Mediafax.

Preşedintele CSA Steaua a explicat că deocamdată nu a făcut o invitaţie oficială clubului condus de Gigi Becali la negocieri. “Am vorbit telefonic şi prin adrese (n.r. – cu oficialii FCSB). Deocamdată nu am făcut o invitaţie oficială. O să analizez astăzi răspunsul pe care ni le-au dat dumnealor, pentru că am primit chiar cu o oră înainte de această ceremonie (n.r. – primirea sportivilor CSA Steaua, medaliaţi la Jocurile Europene de la Baku, de către ministrul ministrul apărării naţionale Mircea Duşa), o să mă întorc la muncă, o să analizăm cu specialiştii şi o să căutăm un răspuns care să dea posibilitatea continuităţii acestei colaborări, dar nicidecum în condiţiile în care CSA Steaua va fi expus şi va eluda, într-un fel sau altul, legislaţia în vigoare sau hotărârea judecătorească pronunţată anterior”, a explicat oficialul CSA Steaua.

El a confirmat că mai există discuţii şi în ceea ce priveşte posbilitatea folosirii mărcii de către clubul finanţat de Gigi Becali.

Întrebat dacă FCSB poate folosi numele Steaua în mediul online, Boroi a afirmat că brandul protejat în urma hotărârii ICCJ este “Steaua Bucureşti”. “Eu am vorbit de mult timp, brandul este «Steaua Bucureşti», iar «steaua» este substantiv comun. Nu o să poată să interzică nici CSA Steaua şi nici alte entităţi folosirea cuvântului «steaua». Dar «Steaua Bucureşti» aparţie doar Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti”, a precizat Boroi.

Contractul de închiriere a terenurilor de antrenament din cadrul bazei sportive din Bulevardul Ghencea a expirat în această vară, iar conducerea FCSB a luat decizia ca în sezonul următor formaţia condusă de Mirel Rădoi să se pregătească la Centrul de Fotbal Mogoşoaia.

Clubul finanţat de Gigi Becali se află de mai mult timp în conflict cu CSA Steaua Bucureşti după ce gruparea Armatei a cerut în instanţă, în 2011, anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă